Este oficial: vara lui 2015, FĂRĂ plimbări cu vaporetto pe Bega. Cum...

Este oficial: vara lui 2015, FĂRĂ plimbări cu vaporetto pe Bega. Cum explică edilul Nicolae Robu

0
DISTRIBUIȚI

vaporas electric

Plimbările cu ambarcaţiuni pentru transportul public în comun rămân un vis în urbea de pe Bega. Cel puţin pentru vara anului 2015, asta după ce însuşi edilul şef Nicolae Robu a confirmat pentru PRESSALERT.ro că nu îşi va putea ţine promisiunile făcute în urmă cu mai multe luni. Vă reamintim că, înainte de Paşti Consiliul Local Timişoara a aprobat suplimentarea sumei alocate cumpărării de abracaţiuni pentru transportul public în comun pe Bega. Măsura a fost necesară după ce la prima licitaţie organizată de municipalitatea timişoreană nu s-a prezentat nicio firmă.

Proiectul votat în CLT prevedea că „se aprobă suplimentarea sumei de 12.613.711 lei, reprezetând contribuţia proprie a municipiului Timişoara”.


În referat se arată că, în urma discuţiei cu reprezentanţii firmei de ambarcaţiuni Damen şi consultarea ofertelor disponibile pe internet „a rezultat că suma alocată acestei achiziţii, 3.705.065 de lei, nu este suficientă pentru achiziţionarea a şapte vaporetto. Din punct de vedere tehnic există oferte care să se încadreze în dimesiunile şi specificaţiile caietului de sarcini cu preţuri cuprinse între 220 şi 260 de mii de euro bucata, fără TVA, la producători autohtoni, şi 1.000.000 de euro bucata în oferta Damen. Suma estimată necesară pentru demararea procedurii de achiziţie publică este de 8.500.000 de lei, fără TVA, pentru achiziţia celor şapte vaporetto, din care suma de 3.705.065 este deja prevăzută în proiect. Practic majorarea se face cu suma de 4.794.935 de lei, fără TVA”. Preţul maxim alocat pentru achiziţionarea unui vaporetto este de 360.000 de euro.

Mai mult, Robu susţine că se va organiza o nouă rundă de licitaţie săptămâna aceasta şi „sunt optimist că de data aceasta se va reuşi fiindcă dacă data trecută nu s-a interesat nicio firmă, de data acesta au fost câteva firme care au spus că pot livra astfel de ambarcaţiuni în condiţiile pe care noi le-am solicitat.

Întrebat dacă avem vreo şansă să ne plimbăm cu vaporetto în acestă vară, Robu a spus că „este exclus, pentru că o licitaţie durează câteva luni, deci mai devreme de jumătate de an nu prea avem cum să intrăm în posesia acestor ambarcaţiuni. Este posibil să dureze şi sensibil mai mult de atât”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.