Timișeni, aveți grijă cui deschideți ușa. Metoda „cardul de sănătate”, ultima modă...

Timișeni, aveți grijă cui deschideți ușa. Metoda „cardul de sănătate”, ultima modă printre hoți. Ce semnal de alarmă trage Casa de Sănătate Timiș

0
DISTRIBUIȚI

card de sanatate

Escroci inventivi în județul Timiș. După metoda „accidentul”, hoții au găsit noi modalități de a păcăli oamenii. Astfel, după haosul provocat de introducerea cardului național de sănătate, la 1 mai, escrocii s-au gândit să „atace” mai nou prin metoda „cardul de sănătate”, care a făcut deja prima victimă, la Lugoj.

„Persoane necunoscute se prezintă la uşa victimei şi solicită diverse sume de bani pentru deblocarea cardului de sănătate. Şi pe aceştia îi sfătuim să nu se lase înşelaţi şi să nu le dea nici cardul şi nici sumele de bani la acei necunoscuţi.


Ba mai mult, îi rugăm să apeleze la 112 sau la dispeceratul Poliţiei Lugoj, 351 212”, a explicat pentru Cetățeanul Iosif Ciulonescu din cadrul Poliţiei Lugoj.

De noua metodă prin care escrocii păcălesc oamenii au aflat și reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate Timiș, care trag un semnal de alarmă. „Cardurile de sănătate se pot valida doar la sediul furnizorilor de servicii medicale care sunt în contract cu CJAS Timiş (medici de familie, spitale, farmacii, laboratoare) şi nu la domiciliul persoanelor asigurate. Atragem atenţia că angajaţii CJAS Timiş nu se deplasează acasă la persoanele care deţin card şi acesta a fost blocat. În situaţia în care cardul este blocat sau invalid, asiguratul poate suna la nr. afişat pe card sau se poate adresa direct CJAS Timiş pentru deblocare”, spune Mariana Marcu, purtătorul de cuvânt al CJAS Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.