Flavius Băican la PRESSALERT LIVE: „Le-am spus direct celor de la EXIT...

Flavius Băican la PRESSALERT LIVE: „Le-am spus direct celor de la EXIT că vreau să îi răpesc”. Care a fost secretul succesului din spatele Revolution Festival Timișoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

flavius baican (4)

Prima ediție a Revolution Festival a fost în centrul atenției în această seara la PRESSSALERT LIVE, difuzată în direct din studioul HDV. Invitații emisiunii au fost jurnaliștii Zoltan Varga și Flavius Băican (foto, dreapta), cel din urmă având un rol important în „geneza” celui mai nou festival timișorean, care a fost un adevărat succes.

Echipa care a stat în spatele festivalului EXIT din Serbia a fost cea care a organizat și Get EXITed Revolution, iar succesul relației dintre organizatorii sârbi și Timișoara se datorează în mare parte lui Flavius Băican. „Sistemul organizatoric este foarte bine pus la punct. Am mers la cei de la EXIT și le-am spus direct că am venit să îi răpesc. Asta înseamnă că am fost decis, chiar dacă din partea autorităților aveam încă parte de îndoieli. Ei au venit.


Povestea e foarte simplă. Mai întâi au luat-o în glumă, dar apoi am putut să stăm de vorbă. Directorul de programe de la EXIT a avut parte de expediția vieții lui la Timișoara, la ultima ediție a festivalului TIM Rock, în 1990. Atunci, Anatema, una dintre trupele la care el era manager, a concertat pe stadion și scena s-a prăbușit prăbușit din cauza că publicul era în delir, se urca lumea pe scenă. Nu a uitat asta, și cred că a contat”, a spus Flavius Baican.

„Acest festival a fost integral susținut de administrația locală și de cea județeană. Pentru noi a fost o surpriză faptul că administrația a percutat foarte rapid și că a vrut să facă un lucru serios. Eu nu am avut nicio așteptare, mai ales după prima rundă de discuții. Cumva le dau și dreptate că au fost sceptici, pentru că nimeni nu a venit până acum cu un proiect mare, de anvergură”, a precizat Flavius Băican, „Navetistul bănățean”, care a spus că finanțarea administrației locale, de 200.000 de euro din partea primăriei și 80.000 din partea consiliului județean, este una mică pentru un astfel de festival.

Festivalul EXIT Novi Sad, organizat de 15 ani de aceeași echipă care s-a ocupat de Revolution Festival, a vândut anul trecut 270.000 de bilete pentru cele patru zile ale evenimentului, care aduce în economia locală aproximativ 20 de milioane de euro în fiecare an.

„Îmi doresc ca acest festival să devină ceva foarte important pentru Timișoara. Cred că a fost un test pentru noi. Am mai avut unul, atunci când a fost Shakira, acum 9 ani. Niște alți organizatori, cei de la BestFest, au încercat să facă evenimente la Timișoara și a fost un fiasco. Vom vedea ce va deveni pe viitor”, a spus Zoltan Varga, jurnalist PRESSALERT.ro, care a și participat, în calitate de DJ, la Revolution Festival.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.