Percheziţii în vestul țării la persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare...

Percheziţii în vestul țării la persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani. Vezi ce prejudiciul enorm au creat

0
DISTRIBUIȚI

mascati perchezitii videochat (2)

Cinci percheziţii au fost făcute de oamenii legii, în această dimineaţă, la sediile unor firme, dar şi la locuinţele unor persoane care sunt suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani. Acestea sunt bănuite că au prejudiciat bugetul de stat cu trei milioane de euro. Una dintre percheziţii s-a desfăşurat la Strehaia, în Mehedinți, iar celelalte patru în Arad. Poliţiştii urmează să pună în aplicare patru mandate de aducere, emise pe numele persoanelor respective, conform Mediafax.

În perioada 2011 – 2013, cele patru persoane, având calitatea de reprezentanţi legali ai patru societăţi comerciale, au pus la punct un circuit infracţional evazionist.


„Astfel, persoanele în cauză ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor controlate mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive (reprezentând cheltuieli cu achiziţia de material de construcţii, piese şi componente auto etc.), în valoare totală de 24.000.000 de lei, pentru care ar fi dedus ilegal taxa pe valoare adăugată şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Judeţene Mehedinţi, care a efectuat perchezițiile.

Potrivit poliţiştilor, prin intermediul firmelor controlate, toate aceste sume ar fi fost supuse procesului de spălare de bani, prin realizarea mai multor operaţiuni ce au constat în depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de „rularea acestor valori prin conturile bancare ale societăţilor”. Totul cu scopul de a disimula adevărata natură a provenienţei şi circulaţiei banilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.