În Timişoara pute!

În Timişoara pute!

9
DISTRIBUIȚI

loredana codrut

M-am gândit bine, dar bine de tot înainte să scriu un editorial pe această temă. Desigur criticile şi înjurăturile vor fi nelipsite, după cum bine ne-au obişnuit o mică parte din cititori, care au uitat că dacă nu le placece scrie subsemnata, pot să citească alţi autori. Astăzi însă a devenit pentru mine imposibil să nu scriu despre asta, dat fiind faptul că în această dimineaţa mi-am dat seama că între politicieni şi oamenii normali e o diferenţă enormă. De fapt, singurul mod în care poţi să vezi cât de aerian e un politcian şi cât de rupt de realităţile din teren este să i le prezinţi şi să îl auzi cum răspunde. Iar unii oameni din administraţiile locale sunt şi mai rupţi de lume. Dacă de la nivel central ni se promite că Noul Cod Fiscal va face din România cea mai atrăgătoare ţară din Europa pentru mediul de afaceri, SF-urile continuă şi la nivel local.

Cu riscul de a supăra anumiți cititori, stimaţi domni şi doamne: în Timişoara pute! Miroase urât, duhneşte! Da, a excremente umane.


Între blocuri, pe după tufişurile de pe marile străzi şi bulevarde, în centrul oraşului, dar mai ales în zona Pieţei 700. Acum ceva vreme aveam proteste în strada vizavi de mirosul de cauciuc. S-a obţinut promisiunea că firma cu probleme va implementa un sistem graţie căruia să nu mai avem parte de mirosuri. Dar cu mirosurile semnalate mai sus ce facem? Muncipalitatea are instalate doar 27 de toalete ecologice în oraş! Da, de atât au nevoie cei peste 350.000 de locuitori ai oraşului, conform primăriei. Să pic în penibil să spun că necesităţile sunt fireşti şi că nu cred că e cazul să facem economie la capitolul ăsta? Da, oraşul e plin de vagabonzi care nu au unde să îşi facă nevoile. Da, mai există şi oameni certaţi cu bunul simţ. Dar dacă să le facem educaţie sau să îi integrăm social e un proces de lungă durată, stimată municipalitate timişoreană, de ce nu se iau măsuri concrete pe termen scurt? De ce nu avem instalate toalete ecologice în zonele cu probleme?

Ştiu, din Mercedes nu miroase a excremente! Ştiţi, stimaţi politicieni locali, poate asta e încă una din problemele care nu se va rezolva la Timişoara, căci e mai ușor să spui pe la colțuri că eu sunt o proastă sau plătită de grupuri de interese. Căci negarea e o modă mai nou. Dar totuşi, vreau să vă reamintesc că nu aţi fost aleşi să fiţi deasupra oamenilor, căci aşa poate aţi fi fost suspendaţi în chingi, nu în funcţii, ci să fiţi pe teren, în mijlocul oamenilor, rezolvând problemele de care se lovesc.

9 COMENTARII

  1. Corect punctul de vedere. Orasul e mizerabil si asta pleaca de la ” cap „, unde orice peste incepe sa se imputa. Robu vorbeste de realizari marete, dar bietul de el, nici macar lucrurile marunte, elementare nu reuseste sa le rezolve, pentru ca el e bufon, personaj tragic. Un exemplu marunt, dar care, in opinia mea, arata multe despre gandirea conducatorului maret: a infiintat o terasa ( poate fi catalogata drept frumoasa de unii, de altii nu ) in Parcul Alpinet, langa Podul Traian. Nu doar faptul ca ” investitorii ” au ocupat un colt intreg al parcului si mai mult ca sigur platesc pentru o suprafata mult mai mica, nu doar distrugerea spatiului verde ( clientii vrand-nevrand il batatoresc cu sarg ), dar rezolvarea toaletei este mai mult decat originala, avand in vedere ca aceasta este de fapt o cutie de tabla, amplasata pe o cale de acces ( scara podului ), la o distanta mare de local, nu se incuie, deci are acces oricine, este ” mixta ” si clientii nu au cu ce sa se spele pe maini dupa utilizare ( eventual in Bega ). Asta e viziune robului, ea regasindu-se sub diverse aspecte in tot orasul. In perseverenta lui, Robu a mai ” rezolvat ” o portiune din spatiul verde al aceluiasi parc, unde o alta terasa, de data asta o constructie masiva, a rasarit peste noapte. Probabil distrugerea parcurilor, mirosurile insuportabile si toate badaraniile primarului ne vor urmari cativa ani de aici incolo.

  2. Frumos articol:
    Deci sa incepem cu putoarea
    Sa lasam aburelile cu Timisoara capitala culturala europeana 2021
    Asta cu „dar mai ales în zona Pieţei 700”, trebuie rezolvata ca le pute la nas celor din Business Centerul din 700, finantele de asemeni.
    Fac presiune investitorii banui. Vin tot felu de straini pe acolo, si deranjeaza putoarea.
    Nu ca ar fi un interes direct pt timisorenii de rand.
    Daca ar fi fost pentru timisoreni, trebuia curatata zona de mult.
    Lasa ca au fost pusi comunitarii sa pazeasca subpasajul de la Michelangelo, palmierii, iar in 700 s-au inmultit aurolacii.

  3. In mod oficial Timisoara nu pute si este la un nivel European si chiar mondial, Loredana este un element ce nu are ce cauta in orasul acesta, nu a contribuit cu nimic pana acum la acest superb oras decait ca sa spuna ca pute, Loredana te rog sa parasesti acest oras cu viteza luminii.

  4. Timisoara pute, Timisoara e invadata de daunatori, Timisoara e plina de oameni fara adapost, Timisoara are trotuarele distruse si pline de noroi, Timisoara e plina de praf. Dar o sa avem fantana cu lasere, si asta compenseaza tot.

  5. In piata Badea Cartan, multi pietari merg sub pod pentru a-si face necesitatile, pentru a nu mai da leul la wc. Acolo pute rau de tot. 🙁 Felicitari pentru articol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.