„Primarul drujbă” merge mai departe cu tăierile de copaci. Ce rol joacă...

„Primarul drujbă” merge mai departe cu tăierile de copaci. Ce rol joacă Sfântul Ilie în popularea urbei de pe Bega cu puieţi

1
DISTRIBUIȚI

robu pom (17)

Probabil că timişorenii care îşi amintesc de importanţa factorului Sfântului Ilie în finalizarea proiectului pasajului subteran de la Michelangelo nu sunt deloc puţini. Vreme de luni bune primarul urbei de pe Bega, Nicolae Robu, nu a putut oferi o dată pentru finalizarea investiţiei cu bani de la Uniunea Eeuropeană, spunând că totul depinde de cum va fi vremea de afară. Ei bine, scuza pare să fie la fel de bună şi în cazul copacilor tăiaţi din urbea de pe Bega. Orice implementare de proiect aduce un val de nemulţumri din partea locatarilor din zonele unde se se fac intervenţii. În vreme ce oamenii acuză că se taie copaci buni, Robu fie spune că erau plantaţi în locuri nepotrivite, fie că erau bătrâni.


Mai mult, primarul susţine că a plantat mii de copaci de când a ajuns la cârma oraşului. Deşi locuitorii urbei de pe Bega acuză că puieţii s-au uscat, edilul are nu doar o explicaţie ci şi o promisiune de mai bine.

„Nicio firmă nu lucrează în bătaie de joc. Are pierderi dacă plantează neglijent şi se usucă, că nu sunt aşa lucrurile cum le prezintă unii cu abordări dinastea din categoria bazaconii. În realitate aşa se întâmplă. Dacă o firmă plantează copaci şi copacii se usucă, are obligaţia acea firmă să replanteze fără a primi bani încă o dată . E ca la orice lucrare, cu termen de garanţie.(…) S-au uscat şi copaci la proiectul cu malurile Begăi, dar se replantează. Să nu uităm că au fost perioade foarte nefavorabile pentru nişte puieţi. Au fost perioade cu ploi abundente şi altele cu căldură exagerată. A fost o vreme dificilă pentru copaci, de aceea s-au uscat. Se replantează, nu facem tragedii din asta”, a declarat Robu. E important de precizat şi că deşi pe Facebook numărul celor care se arată nemulţumiţi de tăierile de copaci este mare, la întâlnirile organizate în parcuri se prezintă cel mult 15 oameni care sunt preocupaţi de acest subiect.

1 COMENTARIU

  1. Auzi, primare, dar tu cu ce firme lucrezi și ce standarde de calitate au? Câte replantări sunt considerate acceptabile? Pe tine chiar te încălzește că firma respectivă replantează pe banii ei? Nu-ți pasă că sunt banii ei, dar sănătatea ta, când e vorba de copaci? De ce nu sunt udați acei copaci până trec de faza critică? Se lucreaza după ureche? „Mai vedem ce iese”? Atâta poți?

    În plus, tu nu poți raporta ca plantat într-un an un anumit copac uscat în același an! Ba da, mea culpa, „normal” că tu poți…

    Dacă citești acest comentariu, primare (cu „p” foarte mic), nu te obosi cu un răspuns, că mai mult de-o aberație nu poți emana oricum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.