Primul program în limba germană, cu dublă diplomă, la Universitatea de Vest...

Primul program în limba germană, cu dublă diplomă, la Universitatea de Vest din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

IMG 1

Universitatea de Vest din Timișoara, prin Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor, a lansat primul program educațional în limba germană cu dublă diplomă. Astfel, programul ”Rechnungswesen und Wirtschaftsinformatik” se derulează în parteneriat cu Universitatea de Științe Aplicate din Karlsruhe, cu susținerea Clubului German din Banat și a Clubului Rotary Timișoara Cosmopolitan, iar la finalul cursurilor, absolvenții vor fi legitimați de ambele instituții de învățământ superior.
”Acest program internațional de studii este o oportunitate deosebită pentru studenții care îl vor urma, deoarece le oferă posibilitatea să obțină două diplome într-un singur ciclu de studiu”, a explicat Ministrul de interne al landului Baden-Württemberg, Reinhold Gall.


La eveniment a fost prezent și Primarul orașului Karlsruhe, domnul Frank Mentrup, pentru a lua parte personal la inaugurarea acestui proiect dezvoltat de cele două orașe înfrățite.

„Ne propunem ca prin astfel de parteneriate puternice să rămânem competitivi pe piața internațională a educației. Sunt colaborări din care cu toții avem de învățat și câștigat. La Universitatea de Vest s-a înțeles faptul că internaționalizarea activității aduce beneficii pe toate segmentele, de la pregătirea studenților și a cadrelor didactice, la dezvoltarea unei infrastructurii similare cu cea din vestul Europei”, spune Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Concret, studenții vor studia două semestre la universitatea parteneră, iar acoperirea costurilor pentru această perioadă, va fi suportată de companiile germane și Clubul Rotary Timișoara Cosmopolitan, sub forma a 10 burse. De asemenea, se asigură o perioadă de practică de 6 luni în companiile germane din regiune.

Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor din cadrul Universității de Vest din Timișoara este de 50 de ani una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior economic din sud-estul Europei, programele sale de licență și master recunoscute la nivel european fiind absolvite până în prezent de peste 35.000 de studenți români și străini. Universitatea parteneră din Karlsruhe este una de mare prestigiu în Germania, aflându-se în ultimii trei ani pe locul 1 în clasamentul programelor educaționale de informatică și administrarea afacerilor din Germania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.