Teatrul German de Stat din Timișoara, într-o companie selectă la un festival...

Teatrul German de Stat din Timișoara, într-o companie selectă la un festival internațional. Câte spectacole participă la eveniment

0
DISTRIBUIȚI

electra

Teatrul german din Timișoara a fost invitat să participe la prima ediție a Festivalului Internațional de Artele Spectacolului „Theaterstock”, organizat de teatrul municipal „Bacovia” din Bacău. Festivalul se dorește a fi un vast eveniment cultural dedicat comunității locale și, în mod special, tuturor iubitorilor de teatru, muzică, literatură și urban-art.

În cadrul celor peste o sută de spectacole din 15 țări, printre care Franța, Spania, Germania, Marea Britanie sau Canada, teatrul timișorean va fi prezent cu o punere în scenă de la începutul acestui an, „Electra”, care are la bază rescrierea unor teme din tragediile lui Eschil și Euripide.


Versiunea scenică și dramaturgia sunt semnate de Benedek Zsolt, iar traducerea în germană îi aparține Christinei Kunze. Rolurile principale, Electra și Oreste, sunt interpretate de doi dintre cei mai tineri actori ai teatrului, Isa Berger și Harald Weisz, distribuția fiind completată de alți cunoscuți actori precum Konstantin Keidel, Ida Jarcsek-Gaza și Radu Vulpe. Regia spectacolului îi aparține lui Bocsárdi László, dublu laureat al premiului UNITER pentru cea mai bună regie, decorul a fost realizat de Bartha József, costumele de Kiss Zsuzsanna iar muzica spectacolului a fost compusă de Boros Csaba.

Spectacolul, supratitrat în limba română, este jucat pentru prima dată în cadrul unui festival, aceeași montare fiind inclusă și în selecția oficială a Festivalului Național de Teatru, care va avea loc la București, în luna octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.