Refugiați în lumea noastră

Refugiați în lumea noastră

2
DISTRIBUIȚI

vali silaghi 09

Totul e alb și negru. O tabără vine cu imagini cu musulmani furioși și violenți prin Europa și strigă „uite-i ce fac”, cealaltă tabără vine cu imagini cu copii morți și strigă „uite ce se-ntâmplă”. Ori sunt toți teroriști și barbari, ori sunt toți victime nevinovate. Alb și negru.

Când spui „riscăm atacuri teroriste, să-i trimitem pe toți înapoi”, te minți singur, pentru că nu vei rezolva așa problema terorismului. Cele mai grave atacuri au fost comise de oameni născuți în occident.


De cealaltă parte, când spui „Europa e de vină” pentru copilul înecat, nu faci decât să enervezi omul de rând, iar pe cei care sunt vizați direct acest mesaj, conducătorii, îi doare fix în cot.

Refugiații mor cu miile, de ani de zile, în Mediterana, însă acum, că-i vedem trecând pe lângă noi, la pas, totul pare mult mai real, un singur copil mort pare sfârșitul umanității. Unii ar spune că acel sfârșit a venit și a trecut deja. Iar comerțul cu armament în Orientul Mijlociu e înfloritor.

Fiecare parte a războiului opiniilor trăiește în lumea ei: una e neagră, plină de teroriști și musulmani radicali, celaltă e albă, plină de oameni care au fugit de o soartă cruntă și au nevoie de ajutor. Toți sunt de părere că media pe care le citesc EI spun adevărul. Care adevăr, ca-ntotdeauna, e pierdut undeva pe lungul drum dintre Siria și Germania.

Până la urmă, indiferent care parte urlă mai tare, un lucru e sigur: Europa se schimbă, iar noi nu putem să ne legăm la ochi și să rămânem în lumea noastră, oricare ar fi ea.

2 COMENTARII

  1. jurnalism de trei lei… cei care au comsi atentate teroriste in tarile europene sunt intradevar nascuti in Europa insa sunt la a prima generatie nascuta aici si toti sunt musulmani. Marind numarul musulmanilor, logica spune ca marim si numarul riscurilor ca peste o generatie sa avem teroristi dintre noi. Asa ca mai lasati umanismul asta prost inteles si nu mai scrtieti mizerii. E exact ca si problema tiganeasca…ia sa se mute cu tine pe scara domnule jurnalist niste tigani sau niste imigranti din astia si apoi sa te vad cat de bine iti este si daca mai scrii prostii din astea. Stramosii nostrii au fost hacuiti si s-au luptat cu gunoaiele astea de-a lungul secolelor tocmai pentru a exista noi astazi si noi ca prostii ne predam acestei subculturi din vina unora ca voi. Problema lor este ca nu vor sa se integreze ci vor sa-si impuna cultura lor in Europa. Daca nu crezi inseamna ca esti un ignorant care nu a vizitat inca nici o tara din vestul Europei.

  2. Jurnalist de doi bani nu de trei lei.Se pare ca nu ai vazut comportamentul enclavelor musulmane din Londra, Luton, Olanda ,Suedia si restul.Nu ai ascultat ce cer si promit in acelasi timp liderii lor: EXTERMINAREA <<PAGANILOR<< ADICA A CRESTINILOR! Din UK si Europa! Asta dupa ce UK si Europa le-a acordat azil,casa si masa.
    Sau tu crezi ca refugiatii sunt toti doctori in fizica cuantica?NU draga,sunt masa de manevra si pioni de sacrificiu pentru acesti lideri.
    Ia uite aici ,,ziaristule,, : https://www.youtube.com/watch?v=dgVm01abuAY
    Dupa ce vizionezi acest clip,daca ai onoare vei scrie singur un comentariu impotriva rahatului asta de articol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.