Vali Răcilă scoate un album nou în Austria, cu sprijinul timişorenilor care...

Vali Răcilă scoate un album nou în Austria, cu sprijinul timişorenilor care au plecat din Mica Vienă pentru a conecta oameni faini

0
DISTRIBUIȚI

racilaAsociaţia Culturală Kabaitan, înființată de doi timişoreni care şi-au propus să organizeze „evenimente în care să conecteze oameni faini“, după cum spun ei, s-a implicat în realizarea unui CD aparţinând îndrăgitului muzician Vali „SirBlues“ Răcilă. Asociaţia care îşi are sediul în Viena a organizat de-a lungul ultimilor doi ani o serie de acţiuni menite să promoveze cuiltura românească în capitala Austriei. „Ideea înfiinţării unei asociaţii ne-a venit în maşină, pe când ne întorceam de la Sighişoara, unde ani de zile a avut loc celebrul festival de blues. Ne-am gândit să-l aducem pe Vali Răcilă la Viena. Şi am hotărât să facem o asociaţie. Data viitoare când am venit la Timişoara am şi demarat procedurile de înfiinţare şi primul nostru proiect a fost concertul Vali Răcilă la Viena“, spune Timea Laslavic, care alături de Alin Mihoc a pus bazele acestei asociaţii.


Printre acţiunile derulate de ei s-au numărat evenimente cu trupele timişorene Sonatic, Burning Table sau Sebastian Spanache Trio la Viena, sărbătorirea „Zilei Universale a Iei“ în capitala Austriei, o acţiune numită , „Pită cu untură şi folk“, din care n-a lipsit slănina, ceapa verde, brânza şi recitalurile muzicale. Cel mai nou proiect al timişorenilor stabiliţi la Viena este implicarea n apariţia unui album semnat Vali Răcilă, la casa de discuri austriacă Styx Records, la sfârşitul acestei luni. Vali Răcilă s-a născut într-o familie pasionată de muzică, din Vatra Dornei şi a crescut într-o casă cu pick-up Supraphon cu zece discuri, pe care ulterior tatăl l-a vândut pentru a cumpăra un magnetofon Tesla. Interpretarea vocală şi-o acompaniază alternativ cu mai multe chitare. Preferata sa rămâne o chitară care are 112 ani vechime.

Foto: Corneliu N. Vaida

valiracila

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.