Senatorul Ben-Oni Ardelean anunţă că anul 2016 va aduce bani pentru construcţia...

Senatorul Ben-Oni Ardelean anunţă că anul 2016 va aduce bani pentru construcţia Muzeului Revoluţiei la Timişoara. Vezi aici suma alocată de la nivel central

3
DISTRIBUIȚI

REVOLUTIA ROMANA

Veşti bune pentru timişorenii care doresc ca memoria Revoluţiei din 1989 să fie păstrată vie. Asumat ca obiectiv de campanie de senatorul PNL Ben-Oni Ardelean, Muzeul Revoluţiei din Timişoara a rămas încă la stadiul de deziderat. Însă, odată cu constituirea bugetului naţional pentru anul 2016, au fost prevăzuţi şi bani pentru începerea proiectului promis în 2012.

„Unul dintre punctele incluse acolo este demararea proiectului Muzeului Revoluţiei, care este inclus în acest proiect de buget. Finanţarea este doar pentru anul acesta, dar poate fi mărită, pentru că vin bani şi de la Ministerul de Finanţe.


Este suma de un milion de lei pentru demararea tuturor procedurilor care înseamnă studiu de prefezabilitate şi fezabilitate, dar şi pentru startarea construcţiei, dacă se cade de acord că aceasta este viabilă din punct de vedere al timpului alocat”.

Legat de locaţia muzeului au existat mai multe discuţii. În principal a fost vorba de două spaţii, cel al actualului Memorial al Revoluţiei, clădire deţinută de Ministerul Culturii sau o locaţie din pasajul subteran de la Piaţa Victoriei, având în vedere semnificaţia balconului Operei în Revoluţia din 1989. Vă reamintim că, invitat la emisiunea PRESSALERT LIVE, primarul Nicolae Robu a declarat că, deși Timișoara ar trebui să aibă un muzeu, finanțarea echipei ACS Poli este prioritară, astfel că nu se pot aloca bani de la bugetul local, pentru ca orașul din care a pornit Revoluția din 1989 să aibă un muzeu care să îi ateste unul din cele mai importante repere istorice.

Foto: Constantin Duma

3 COMENTARII

  1. Ce vrajeala de Politician, Ben Oni Ardelean……..,
    A inceput campania Electorala si nu stim ……..? ?in 2020 o sa vina altul care o sa se laude ca o sa aduca bani pentru muzeul revolutiei, pana acuma ce ai Facut Beni ???
    Rusine Ben Oni Ardelean

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.