ADR Vest, VERIFICĂRI la pasajul Michelangelo, după ce fisurile au devenit subiect...

ADR Vest, VERIFICĂRI la pasajul Michelangelo, după ce fisurile au devenit subiect de presă. Ce răspuns a primit Primăria Timişoara de la proiectant

1
DISTRIBUIȚI

michelangelo pasaj (27)

Nonșalanța cu care primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a tratat subiectul fisurilor din pasajul rutier Michelangelo a fost doar de faţadă. Edilul timişorean a încercat să discretiteze jurnaliştii care au scris despre problemele de la pasaj, acuzând că nu au studii in domeniul construcţiilor şi că pasajul nu are nicio problemă.


Nu aceeași părere o are însă și ADR Vest care a cerut o verificare în teren. Drept urmare, proiectantul Search Corporation a transmis către Primăria Timișoara o adresă prin care susține că „pe baza investigaţiilor vizuale actuale şi a observaţiilor efectuate pe timpul execuţiei, putem afirma că toate fisurile verticale şi orizontale ce prezintă infiltraţii, sunt poziţionate în dreptul rosturilor de contracţie, respectiv a celor de lucru. În Standardul european SR EN 1538 se specifică clar că pereţilor mulaţi nu li se poate cere să fie perfect etanşi, apa se poate infiltra pe la rosturi sau poate pătrunde prin materialul din perete. De regulă, nu pot fi evitate petele de umiditate şi picăturile de apă de pe suprafaţa peretelui.

Fisurile constate sunt datorate în principal contracţiei betonului şi sunt prezente doar în finisajul exterior al pereţilor de cămăşuială a pereţilor mulaţi. Degradările constate nu afectează rezistenţa şi stabilitatea lucrării, însă crează un aspect inestetic, iar datorită fenomenului de îngheţ-dezgheţ aceste degradări de suprafaţă se pot amplifica. De aceea, Antreprenorul va trebui să efectueze împreună cu o firmă de specialitate aceste remedieri în perioada de garanţie a lucrării, pe baza unui plan de măsuri acceptat de către Proiectant şi avizat de către Consultant”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.