Procurorii DNA Timișoara au trimis în judecată o olandeză care frauda fonduri...

Procurorii DNA Timișoara au trimis în judecată o olandeză care frauda fonduri europene. Ce tertipuri folosea femeia

0
DISTRIBUIȚI

dna

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unei olandeze care a fraudat fondurile europene. Acesta este primul dosar trimis în judecată, anul acesta, la DNA Timișoara.

Jochems Myra-Maria-Cornelia cetățean olandez cu reședința în România, administrator al unei societăți comerciale, se face vinovată de folosire sau prezentare cu rea credință, de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta a avut ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, respectiv înșelăciune.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că ”la data de 3 septembrie 2010, în contextul depunerii la Oficiul Județean de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit Arad a documentației privind un proiect finanțat din fonduri nerambursabile, al cărui beneficiar era societatea pe care o administra, inculpata Jochems Myra-Maria-Cornelia, a folosit anumite documente false, fapt care a avut ca urmare obținerea pe nedrept de fonduri nerambursabile în sumă de 4.165.293 lei, din care a încasat efectiv 4.023.661,40 lei.


Proiectul prezentat ar fi vizat construirea unei ferme zootehnice pentru taurine”.
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale nu s-a constituit parte civilă în procesul penal, întrucât prejudiciul cauzat a fost recuperat integral. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.