Aproape 7.000 de familii sărace din Timiş vor primi câte 50 de...

Aproape 7.000 de familii sărace din Timiş vor primi câte 50 de lei lunar ca să-şi trimită copiii la grădiniţă. Pe ce pot fi cheltuiţi banii

0
DISTRIBUIȚI

gradinita-s6-640x242

Guvernul vine în sprijinul familiilor sărace din întreaga ţară pentru a le încuraja să-şi trimită copiii la grădiniţă. Prin urmare, familiile sărmane vor primi câte un tichet social de 50 de lei în fiecare lună. Acordarea tichetelor sociale este strict condiționată de prezența regulată a copiilor la grădiniță.

În judeţul Timiş, Guvernul estimează că vor primi un astfel de stimulent financiar 6.800 de familii cu copii între 3 şi 6 ani care ar trebui să meargă la grădiniţă.


În total, judeţul nostru a primit 340.000 lei în cadrul ineditului program „Fiecare Copil în Grădiniţă”.

Prezenţa copiilor la grădiniţă o ţin educatorii, iar tichetele vor fi distribuite de primării. „Din data de 15 februarie va începe în judeţul Timiş monitorizarea absenţelor copiilor de la grădiniţă. Cred că este o măsură bună, creată cu scopul de a avantaja familiile defavorizate”, ne-a spus Mihaela Petrov, inspector şcolar adjunct în cadrul ISJ Timiş.

Tichetele sociale de 50 lei vor putea fi utilizate numai pentru achiziţionarea de produse alimentare, de igienă, de îmbrăcăminte şi rechizite. Stimulentul se acordă familiilor cu mai puțin de 284 de lei venituri lunare pe membru de familie. Normele de aplicare precizează că totalul absențelor motivate permise se calculează pe baza unui algoritm în care învoirile personale (maxim trei) și scutirile medicale nu pot depăși 50% din numărul total de zile de grădiniță din luna respectivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.