Fabrică de apă minerală din Timiş, preluată în stil mafiot. Nume grele...

Fabrică de apă minerală din Timiş, preluată în stil mafiot. Nume grele din Poliţia Timiş şi sistemul judiciar, acuzate de un om de afaceri la PRESSALERT LIVE UPDATE 1 Reacţia lui Nonus Ungureanu

0
DISTRIBUIȚI

ioan hermann (5)

Caz incredibil în judeţul Timiş. Un om de afaceri care s-a întors în România după Revoluţie pentru a deschide o fabrică de apă minerală a rămas fără afacere şi aproape fără casă în urma unor manevre de-a dreptul scandaloase, în care a fost implicat şi clanul Cîrpaci. Afacerea ar fi fost preluată în stil mafiot, cu sprijinul unor nume importante din Poliţia Timiş şi sistemul judiciar. Deşi în anul 2006 instanţa a decis că fabrica trebuie să revină omului de afaceri, bărbatul este revoltat de faptul că nici acum nu a intrat în posesia ei, dintr-un motiv absurd.

Invitat în această seară în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, Ioan Hermann a povestit cu lux de amănunte întreaga situaţie. Bărbatul spune că în perioada comunistă a fugit în Suedia, iar apoi a locuit în Germania. În anii ’90 s-a întors în Timiş cu scopul de a deschide o fabrică de apă minerală în Sacoşu Mare, la Izvorului Sfântului Petru. Omul de afaceri spune că a adus materiale din Germania şi în anul 1991 a deschis primul SRL din România care îmbutelia apă minerală, restul companiilor care se ocupau cu asta fiind pe atunci de stat. În câţiva ani, firma a început să funcţioneze foarte bine.

Însă în anul 2000 au început să apară primele probleme, când Ioan Herman a cunoscut doi nemţi care intenţionau să deschidă două firme, una în care să se realizeze tacâmuri şi alta în care să se facă ambalaje pentru tacâmuri. Ioan Herman a construit din banii săi două hale pentru cele două firme în localitatea Boldur, dar între timp cei doi nemţi au găsit alte hale în Timişoara. Astfel, cei doi trebuiau să-i ofere lui Ioan Hermann 15.000 de mărci pentru că a construit halele, dar acesta a primit doar 10.000.

„În anul 2001 au intrat mascaţii în curtea fabricii şi am fost arestat pentru instigare la şantaj pentru cele 5.000 de mărci pe care le-am mai avut de recuperat- Eu mi-am cerut banii înapoi. Am fost închis un an. În perioada în care procesul era pe rol, în mai 2003, m-am trezit cu un executor care a venit pregătit să-mi liciteze fabrica. Eu am luat un credit de 50 de milioane de lei de la Bancoop, care intrase în faliment, dar am achitat banii. Şi tot venea un băiat la mine să-mi spună că mai am de dat 28 de milioane şi dacă nu aveţi, vă vând fabrica. Aşa a şi făcut, fabrica a fost vândută cu 10.000 de dolari, deşi valora sute de mii de dolari. Am luat decizia de a ataca în instanţă”, a povestit la PRESSALERT LIVE Ioan Herman.

Potrivit omului de afaceri timişean, totul a fost „aranjat” dinainte, astfel că fabrica a fost vândută unei firme înfiinţate cu şase luni înainte de Gabriel Timiş, cu care s-a împrietenit în Germania, şi prin intermediul căruia l-a cunoscut pe Nonus Ungureanu, actualul  şef al Serviciului de investigaţii criminale din Poliţia Timiş. De altfel, Ioan Hermann spune că, în acest moment, Gabriel Timiş este la închisoare în America, după ce a împrumutat 200.000 de dolari şi nu a mai dat banii înapoi.

ioan hermann (4)

Omul de afaceri spune că în decembrie 2006, prin sentinţă definitivă şi irevocabilă, instanţa a decis că fabrica îi revine, lucru care, însă, nu s-a întâmplat nici până-n prezent, asta pentru că firma este ţinută în insolvenţă artificial.


De asemenea, Ioan Herman a povestit cum era să-i ajungă casa din centrul Lugojului pe mâna celor din clanul ţigănesc Cîrpaci. „Când firma a fost vândută, nu a fost plătit bioxidul de carbon cumpărat, firma a intrat în insolvenţă, iar casa din Lugoj a fost vândută fără aprobare judecătorească de către lichidatorul Prohorod Petre, fără niciun fel de motiv, clanului Cîrpaci, pentru 25.000 de euro, deşi era evaluată la 100.000 de euro. S-a deschis proces de anulare a vânzării ilegale. Între timp lichidatorul Prohorod a fost înlocuit cu Tudor Ion”, a povestit Ioan Herman. Vă reamintim că lichidatorul Tudor Ion a fost arestat de DIICOT anul trecut, după ce a „învârtit” terenuri şi clădiri de milioane de euro. Totodată, acesta a vândut clădirea Muzeului Aurului din Brad la preţ de garsonieră.

Apoi, firma de îmbuteliat apă minerală de la Sacoşu Mare a fost vândută din nou, fiind ţinută artificial în insolvenţă, fiind creată o pseudo-datorie. Însă, în anul 2009, pentru a doua oară, Ioan Herman recâştigă firma în instanţă. „I-am făcut plângere penală lui Tudor Ion în 2009, instanţa a spus că e vinovat şi a anulat vânzarea, dar DNA-ul de atunci a dat NUP. Tudor Ion a vândut ilegal şi muzeul din Brad, unic în Europa, dar apoi vânzarea a fost anulată”, spune Ioan Herman.

Omul de afaceri originar din Periam se plânge de faptul că deşi s-a stabilit în instanță că firma îi revine, nici până în prezent nu se poate bucura de ea din cauza faptului că este ţinută în insolvenţă artificială de acest „grup infracţional organizat. Am achitat tot ce a fost de achitat, le-am dat banii la toţi, firma avea zero datorii, dar cu toate acestea este ţinută în insolvenţă. Acum, fabrica iar e scoasă la vânzare, e inadmisibil”.

Întrebat de către moderatorul emisiunii PRESSALERT LIVE cine crede că stă în spatele acestui grup infracţional organizat, Ioan Herman a răspuns că Nonus Ungureanu, acesta fiind „un complice inteligent, pentru că nu apare nicăieri pe hârtie. Circulă cu maşini americane primite de la Gabriel Timiş”.

În finalul emisiunii, Ioan Herman a ţinut să precizeze că nu se dă bătut. „Nu am cum să cedez, nu iau la nimeni nimic şi nici nu am de dat, mai ales acestui sistem mafiot. Merg până în pânzele albe. Sper că voi putea intra în fabrică, nu o las, am doi băieţi, pentru ei am făcut-o. Am muncit, eu am pus acea fabrică pe picioare”, a conchis Ioan Herman.

UPDATE 1 Comisarul şef Nonus Ungureanu a reacţionat la acuzaţiile lui Herman, declarând „De câţiva ani numele meu şi funcţia mea publică deţinută, sunt terfelite de acest individ, lucruri care sunt neadevărate. Singurele aspecte adevărate sunt acelea că l-am cunoscut pe Herman şi pe Timiş acum 25 de ani şi că soţia mea este din Sacoşu Mare. În rest sunt numai minciuni şi presupuneri ale lui Herman şi ale câtorva prieteni de-ai lui. Nu m-au interesat şi nu mă interesează afacerile lui şi ale lui Timiş. Pentru a-mi apăra imaginea voi demonstra minciunile pe care le-a spus în instanţă. Pentru cititorii dumneavoastră doresc să arăt doar că Herman Ioan este un infractor de drept comun, condamnat definitiv la închisoare cu executare pentru infracţiuni contra persoanei iar pentru a se sustrage la executare a fugit în Germania, unde a fost prins şi adus cu escortă în România. Aceste aspecte sunt omise de Herman în interviu. Cu privire la fabrica care face obiectul  interviului, doresc să vă informez că nu am nici un amestec în vânzări, cumpărări, lichidări, licitaţii ale acesteia”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.