INEDIT Baloane lansate spre cer dintr-un „tramvai al speranței” pentru românii care...

INEDIT Baloane lansate spre cer dintr-un „tramvai al speranței” pentru românii care suferă de o boală rară, la Timișoara. Ce semnal de alarmă trag medicii FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-325968585">

baloane colorate

Acțiune inedită organizată, astăzi, la Timișoara. Zeci de baloane de toate culorile au fost lansate spre cer dintr-un tramvai care a circulat pe străzile orașului, ca simbol al speranței pentru pacienții cu o boală rară. Este vorba de imunodeficiențele primare, despre care majoritatea medicilor români știu prea puține lucruri. În garnitură s-au aflat și aproximativ 30 de micuți diagnosticați cu această boală.

Potrivit medicilor de la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, organizatorii evenimentului, în perioada 22 – 29 aprilie, pretutindeni în lume se sărbătorește Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare. De aceea, astăzi, în peste 150 de oraşe de pe toate continentele s-au lansat baloane, iar în România a fost ales oraşul Timişoara pentru organizarea acțiunii. Astfel, între orele 12.00 -13.00, pe străzile orașului a circulat tramvaiul din care au fost lansate baloanele spre cer.

„Este important să se ştie despre aceste boli că sunt nediagnosticate pretutindeni în lume în proporţie de 80% din cazuri, sunt diagnosticate tardiv – aceasta înseamnă pentru bolnav complicaţii cronice şi chiar deces în multe cazuri, iar pentru societate costuri de mii de ori mai mari. În România, o parte din aceşti pacienţi nu au acces la tratament corect. Diagnosticaţi precoce şi trataţi corect majoritatea dintre pacienţi pot avea o viaţă normală”, explică Mihaela Bătăneanț, medic în cadrul Spitalului de Copii din Timișoara.

În ultimii 15 ani, în jur de 200 de copii au fost diagnosticați cu imunodeficiențe primare în capitala Banatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.