Vara trece, nesimţiţii rămân!

Vara trece, nesimţiţii rămân!

1
DISTRIBUIȚI

loredana codrut

Vara este, în România, un anotimp cât o viaţă. Sau nu. Cât un mare test IQ. Căci de bun-simţ nu îmi pun problema.

Românul e sclav în cele mai multe privinţe, dar e totuşi stăpân pe viaţa lui, aşa că face orice vrea el. Nu e bai că deranjează. Nu e bai nici că e prost crescut sau că ar avea multe alte opţiuni la îndemână pentru a se distra fără a deranja, el va face exact cum vrea el, pentru că legile sunt pentru fraieri și poliția nu există.

Da, vorbesc de muzică ce răsună de la străzi distanță, de oameni care nu au auzit de parcuri sau terase (căci alea costă) și care trăiesc efectiv pe bănciile din fața blocurilor, de unde ore în șir dezbat cu voce tare, pe sub geamuri, subiecte care doar pe ei îi interesează. Vorbesc de copii care urlă nestingheriți, deşi sunt la vârsta la care deja vorbesc, pentru că părinții care ar trebui să îi educe nu o fac.


Vorbesc de șantiere pe care se muncește și noaptea, de curse de mașini, de renovări de apartamente care țin luni în șir și sunt efectuate fără autorizații. Timișoare e un loc unde nu poți găsi liniște! Și da, oricât poți înțelege, uneori ți se acrește. Ți se revoltă creierul de la atâta gălăgie și nesimțire.

Nu ştiu dacă aţi observat că de multe ori atunci când te plângi că e excesiv de multă gălăgie undeva se găseşte câte un „geniu” care să te întrebe de ce nu te muţi. Dar unde? Acum câțiva ani aveam și speranța că undeva, cândva va fi liniște. Așa m-am mutat din cămin în chirie. Apoi în altă chirie. Apoi, am început să observ ce se petrece în jur. Iar concluzia mea e una: în România nu ai unde pleca să scapi de nesimţirea celor care fac circ încălcând orice lege, fără pic de bun-simț. Am trecut pe lângă case de unde se auzea gălăgie mai mare decât în orice bloc. Am trecut pe lângă blocuri de unde răsunau manele și m-am prins că se poate mult mai rău decât ceea ce trăiesc eu.

Și din ceea ce observ parcă de la an e mai rău. Pentru că adevărul este că în România credem în văjitorie, urâm homosexualii, suntem cu nasul în dormitorul şi viaţa altora mereu, dar nu avem pic de respect faţă de cei din jurul nostru. Şi da, asta însemană lipsă de educaţie. Cu sonorul la maxim! Să fim mândri că suntem primitivi! E un brand de țară!

1 COMENTARIU

  1. Mergi mai fata și tu la un ștrand, relaxează te și tu,mai scăpa de toxine „a la Badea” sau te plătește Sefu cu doze doze „a la Antene”!?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.