OFICIAL Încep lucrările la pasajul Jiul, primăria are toate avizele. Vezi cât...

OFICIAL Încep lucrările la pasajul Jiul, primăria are toate avizele. Vezi cât durează șantierul și cum va arăta zona după modernizare

0
DISTRIBUIȚI

Pasaj Jiul Circumvalatiunii extindere

Vești bune pentru timișoreni, dar mai puțin bune pentru șoferi, pe termen scurt: lucrările la strada Jiul încep de luni, iar cele pentru lărgirea pasajului din 1 august.

Informațiile au fost publicate de primarul Nicolae Robu pe Facebook, edilul aflându-se încă în Singapore. „În sfârșit, unul dintre cele mai importante proiecte ale mele ca Primar – lărgire la 5 benzi Pasaj pe sub calea ferată Jiul și lărgire la 4 benzi Strada Jiul – va putea demara pe teren, va putea intra în implementare propriu-zisă! Tocmai am primit mult așteptatul aviz A.F.E.R.


în acest sens, așa cum se poate vedea în poza atașată, poză ce reprezintă coperta / foaia de capăt a unei documentații de peste 100 de pagini. Lucrările vor dura 1 an și jumătate”, a scris Robu din Singapore.

Primarul a făcut și un apel la cetățeni, cerându-le să „aveți înțelegere pe parcursul lucrărilor, când, inevitabil, se va circula mai greu. Modernizarea orașului nostru cere sacrificii, sacrificii, din păcate, proporționale cu durata stagnării sale sub precedentele administrații!”. Lucrările vor fi executate de Porr Construct, în 14 luni, iar valoarea contractului este de 4,7 milioane de euro, cu tot cu TVA.

Trebuie spus că începerea lucrărilor la pasajul Jiul a fost anunțată încă din campania electorală pentru alegerile locale, atunci când primarul Nicolae Robu se plângea că PSD Timiș îl sabotează la organizarea licitației. După ce procedurile s-au finalizat, lucările nu au putut începe din cauza lipsei unui aviz CFR. Este interesant de menționat că primarul nu a fost atât de revoltat la adresa firmei liberale Romprest, care de mai bine de doi ani de zile ține Timișoara fără contract de dezinsecție și deratizare, din cauza unui proces pe care îl are cu Primăria Timișoara.

Detalii legate de modul în care va fi reconfigurată zona pot fi găsite aici. Vezi aici care sunt rutele ocolitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.