Victorie la scor pentru SCM Politehnica Timișoara în ”returul” cu Reșița. Ce...

Victorie la scor pentru SCM Politehnica Timișoara în ”returul” cu Reșița. Ce adversar puternic vor întâlni alb-violeții săptămâna viitoare FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Poli Reșița (2)
Tânărul Claudiu Șimicu a marcat un gol frumos cu HC Adrian Petrea Reșița

SCM Politehnica Timișoara a răzbunat cu vârf și îndesat eșecul amical de ieri din ”Polivalenta” reșițeană. Handbaliștii pregătiți de Pero Milosevic au învins azi trupa lui Adrian Petrea cu 31-21, după un meci dominat cap-coadă în ”Olimpia”. Cel mai important test al alb-violeților va fi săptămâna viitoare, când vor da piept cu Pick Szeged, vicecampioana Ungariei.

Poli a început partida de azi cu HC ”Adrian Petrea” Reșița în formula: Daskaloski – V. Milosevic, Santeiu, Fenici, Lazarov, Lasica, Marjanovic, Pejovic. Timișorenii aveau să se desprindă încă din startul jocului. După eșecul la limită de ieri, scor 27-28, azi tabela indica 9-4 pentru gazde după nici zece minute scurse din joc. Din nou Marjanovic și-a început recitalul în Sala ”Constantin Jude”, sprijinit și de Lazarov și colegii săi. La pauză scorul era 18-9 pentru SCM Politehnica. Ecartul avea să se tot mărească și pe parcursul părții a doua. Până la chiar 15 goluri diferență (28-13! în minutul 47). Cărășenii au mai recuperat din deficit pe final, când alb-violeții au oferit șanse și mai multor tineri. S-a încheiat oricum la zece goluri diferență și cel puțin în atac Poli pare să aibă una dintre cele mai eficiente formule din ultima decadă.

Astăzi, Filip Marjanovic și Filip Lazarov, două dintre achizițiile verii, au punctat de câte șase ori. De partea cealaltă cele mai multe reușite ale Reșiței au venit de la Huta – patru.

SCM Poli Timișoara: Vuk Milosevic 2 goluri, Fenici 4,  Lazarov 6, Lasica 5, Marjanovic 6, Pejovic 2, Ștefan 3, Neamțu 2 și Cl. Șimicu 1.

Pero Milosevic: ”Vreau să păstrăm aceeași linie”

Tehnicianul lui SCM Poli nu a putut miza azi pe câțiva jucători din cauza problemelor medicale, printre aceștia regăsindu-se nou veniții Gurănescu și Simovic.


Pero Milosevic e mulțumit cum evoluează noul angrenaj și ia în considerare că sezonul următor e aglomerat. ”Ne-am descurcat bine pe ambele faze. Am jucat bine și ieri… Am avut de-a face cu absența lui Simovic, dar trebuie să ne descurcăm cu ceilalți… Mai avem mult de muncit, sunt mulțumit și vreau să păstrăm aceeași linie”, a declarat Milosevic.

Timișorenii vor mai disputa un meci foarte important înaintea noului sezon, cu Pick Szeged, probabil vineri în jurul orei 17, tot acasă în ”Olimpia”. Inițial se dorea organizarea clasică a Cupei Poli, dar cum nu se dorește un program încărcat, maghiarii sunt singurii care vor juca două meciuri în weekend-ul următor, al doilea fiind sâmbătă cu Reșița. ”Pick are 25 de jucători, pot face trei rotații, dar vom lupta, important e să vină publicul să ne prezentăm. Noi lucrăm, ne-am propus multe lucruri. Vom avea multe meciuri când începe sezonul. De aceea nu sunt sigur că avem acum nevoie de foarte multe partide”, a precizat Pero Milosevic.

”Au fost două meciuri diametral opuse. Ieri am prestat un joc bun la Reșița. A fost și presiunea publicului de acasă, azi nu am putut presta același joc. Mă refer atât la atac, cât și la apărare. Facem o analiză. Suntem pe un drum bun, mai avem trei săptămâni până începe campionatulului. Rămâne ca la începutul campionatului să fim în formă maximă. În cele două meciuri am folosit echipe în proporție de 80% diferite, mi se pare normal ca fiecare jucător să-și aducă aportul”, a spus antrenorul Adrian Petrea după meciul de azi.

Unul dintre remarcații din teste la Poli, Filip Marjanovic a explicat ”secretul” acomodării sale: ”Ieri am pierdut, azi aveam nevoie de un joc bun. Am avut o defensivă bună și am jucat cu mai multă creativitate în atac. Am câștigat la zece goluri diferență, a fost un meci bun pentru noi. Cred că mai avem nevoie de jocuri pentru coeziune. Mă simt bine, toți jucătorii de la Poli au fost primitori de la început, jucătorii români sunt prietenoși și acesta e principalul motiv pentru care mă simt bine la Timișoara. E un nivel bun, nu am jucat cu CSM și Dinamo dar vom vedea, vom lupta cu ei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.