PREMIERĂ Cei 9.000 de elevi de clasa a XI-a și a XII-a...

PREMIERĂ Cei 9.000 de elevi de clasa a XI-a și a XII-a din Timiș primesc GRATUIT manualele școlare de care au nevoie

0
DISTRIBUIȚI

manuale scolare

Vești bune pentru elevii de clasa a XI-a și a XII-a din întreaga țară. Ministerul Educației transmite că, în premieră, acești liceeni nu vor mai fi nevoiți să-și cumpere manualele școlare de care au nevoie pentru a învăța, asta pentru că le vor primi gratuit. Reprezentanții ministerului anunță că au luat măsurile necesare pentru finalizarea acestui proces în termenele asumate, astfel încât la începutul acestui an școlar toți elevii de clasa a XI-a și a XII-a să aibă pe bănci manualele școlare.

Câți bani a alocat Ministerul Educației

Francisc Halasz, inspector școlar adjunct în cadrul ISJ Timiș, spune că ar urma să vină în județul nostru zeci de mii de manuale școlare.


Aproximativ 9.000 de elevi de clasa a XI-a și a XII-a din Timiș ar urma să beneficieze de astfel de manuale. “Săptămâna viitoare, reprezentanți ai ISJ Timiș vor merge la București pentru a discuta despre aceste manuale școlare cu reprezentanții editurilor”, spune Francisc Halasz.

La nivel național, Ministerul Educației vrea să achiziționeze necesarul total de circa 3,6 milioane de manuale. Pentru 3,3 milioane de titluri, oferta fermă a editurilor, negociată săptămâna trecută, acoperă solicitările unităţilor de învăţământ. Pentru alte circa 300.000 de titluri, şcolile vor alege dintre manualele pentru care există ofertă, iar ministerul le va achiziţiona. Suma totală de achiziţie negociată este de aproximativ 30 milioane lei. Conform Legii Educaţiei, elevii şi profesorii din învăţământul de stat şi din învăţământul obligatoriu particular beneficiază de manuale şcolare gratuite, atât pentru învăţământul în limba română, cât şi pentru cel în limbile minorităţilor naţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.