Se lucrează la drumul care leagă Timișoara de autostradă, prin Giarmata. Ce...

Se lucrează la drumul care leagă Timișoara de autostradă, prin Giarmata. Ce anunță președintele CJ Timiș în privința finanțării europene

0
DISTRIBUIȚI

aglomeratie trafic giarmata (1)

Noi informaţii despre stadiul proiectului pentru lărgirea șoselei care leagă Timișoara de autostradă, prin Giarmata și Dumbrăvița au fost oferite, astăzi, de președintele Consiliului Județean Timiș, Sorin Grindeanu. Practic, planul este ca drumul care pornește de la Giarmata, de la descărcarea de pe autostradă, este conectat cu centura Timișoarei și trece prin Dumbrăvița către Timișoara, până la sensul giratoriu de la Kaufland, să fie lărgit la patru benzi.

„Am avut discuții cu reprezentanţii CNADNR şi cu domnul Sorin Maxim în legătură cu acel proiect pe care l-am anunțat, de extindere la patru benzi, pentru descărcarea de la Giarmata la Timișoara, prin Dumbrăvița.


Pe tronsonul de la centură la autostradă lucrurile merg extrem de repede, comisia de specialitate ne-a dat asigurări că vom putea aproba indicatorii tehnico-economici şi să trecem la expropriere pe acel tronson, de la centură la autostradă, în plenul de la finele acestei luni. Există procedură rapidă de expropriere, indiferent cui aparţine terenul”, a explicat Sorin Grindeanu.

Dacă procedurile decurg fără probleme, în toamna acestui an, proiectul ar putea fi depus pentru finanţare europeană. Grindeanu a detaliat că „nu dorim ca Dumbrăvița să se transforme într-o localitate cum sunt acum localitățile pe DN1, în care nu poți să treci dintr-o parte în alta decât pe pasarelă. S-a pornit proiectarea inclusiv pe acest drum, există o discuție legată de celebrii stâlpi din Dumbrăvița. Am discutat cu specialiştii şi m-au asigurat că putem găsi soluții tehnice astfel încât să putem face lărgirea la patru benzi inclusiv pe Drumbrăvița. Povestea cu stâlpii care nu pot fi mutați este un mit. Ideea este să mutăm cât mai puțini stâlpi, astfel încât lărgirea la patru benzi să se poată face spre Dumbrăvița”.

Despre bulevardul promis de primarul Timişoarei, Nicolae Robu, Grindeanu a spus că „am fost curios să văd implicarea oraşului în acest subiect că am văzut declaraţii legate de un bulevard care va trece prin Dumbrăviţa. Nu văd care ar putea fi partea legală ca Timişoara să poată să investească în alte părţi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.