Ada Hausvater, managerul Teatrului Național Timișoara, a anunțat prima SURPRIZĂ pentru FEST-FDR...

Ada Hausvater, managerul Teatrului Național Timișoara, a anunțat prima SURPRIZĂ pentru FEST-FDR 2016. Care sunt planurile până în 2021 VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

ada-hausvater-tnt-1

O componentă importantă în proiectul câștigător ”Timișoara 2021 – Capitală Culturală Europeană” e reprezentată de teatrul local. Directorul TNTm, Ada Hausvater, a vorbit la PRESSALERT LIVE, printre altele, despre îmbunătățirile care se vor aduce Sălii 2, dar și despre planurile privind susținerea de spectacole în Sinagoga din Cetate.

”Acum se joacă pe trei scene. Avem de asemenea sinagoga, așteaptă răspuns de aproape trei ani, pe proiectul tehnic, de la Ministerul Culturii. Avem un alt proiect foarte important de a reamenaja Sala 2 și de a o mansarda. A ridica scena. Devine astfel un teatru cu încă două săli noi, mai mici, complex. Și unul dintre visele importante de a face acest Center Park, Parcul Civic, care există deja, de a crea o scenă în parc. Impactul a fost fantastic. Deschiderea publicului către teatru e fantastică. Să vezi cât de mult țin la teatru, dar nu au timp să spună asta”, a spus Ada Hausvater la PRESSALERT LIVE.

Directorul Teatrului Național ”Mihai Eminescu” Timișoara, care va avea mai mult ca sigur proiecte majore în anul 2021, e foarte optimistă în ceea ce privește titlul de Capitală Culturală Europeană: ”O să fie minunat. E o întreagă societate care așteaptă cu bucurie și e foarte mândră. E un entuziasm real.


Cred că va fi foarte bine”.

Între 25 și 30 septembrie, la Timișoara se continuă tradiția Festivalului European al Spectacolului – Festival al Dramaturgiei Româneşti, FEST-FDR2016. ”Multe bilete sunt vândute, dar mai sunt. FDR rămâne finanțat de Ministerul Culturii. FEST e finanțat de Primărie, Consiliul local. Ca de obicei le facem împreună. E important să vedem dramaturgia românească și modul de a face spectacol pe text românesc într-un context internațional. E normal să-l vedem într-un festival european. Am ajuns în toamnă pentru că au fost o serie de probleme financiare, important e că are loc. Și că vedem și în acest an această hartă. Avem texte românești contemporane, foarte importante”, a explicat Ada Hausvater.

Radu Jude revine la Timișoara cu o avanpremieră

”Vorbește cu mine, îl jucăm acum la Studio Uțu și vrem să-l jucăm în octombrie la Sala 2, sunt foarte mândră de acești actori absolut minunați ai Teatrului Național, o spun fiind un regizor exigent”, a spus managerul TNTm despre una dintre piesele anticipate. Totuși, Ada Hausvater a dezvăluit o surpriză importantă care nu e trecută deocamdată în programul FEST-FDR. E vorba de avanpremierea spectacolului ”Inimi cicatrizate”, după filmul deja premiat al regizorului Radu Jude/ ”În acest moment nu avem premiere, pregătim acest festival, vor fi în această stagiune, pe anul financiar următor. Și cred că va fi chiar întoarcerea lui Jude la noi să monteze… Am putea vorbi despre ”Inimi cicatrizate”. Avem o surpriză, o bucurie, va fi avanpremiera națională în cadrul festivalului, filmul premiat la Locarno. Va fi în 27, nu e trecut încă în program, deoarece sunt încă discuții dacă va avea loc sau nu la mall, e într-un format aparte”, a subliniat Hausvater.

”Vorbește cu mine”, e un alt spectacol așteptat în cadrul festivalului, creat de Ion-Ardeal Ieremia, acesta e programat miercuri, 28 septembrie, de la ora 17.00, în Studio ”Uțu Strugari”. Programul FEST-FDR 2016 poate fi vizualizat AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.