Muzica fabricată în Timişoara a ajuns în Marea Britanie: MC Tina cântă...

Muzica fabricată în Timişoara a ajuns în Marea Britanie: MC Tina cântă pe melodia „Memories” semnată Utah Jazz VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
MC Tina cântă pe melodia Memries lansată de Utah Jazz în Marea Britanie
MC Tina cântă pe melodia Memories lansată de Utah Jazz în Marea Britanie

Scena muzicală timişoreană are parte de o nouă recunoaştere internaţională prin interemediul unei piese lansate pe un album britanic, în cadrul căreia MC Tina are o colaborare pe melodia „Memories”, apărută pe noul disc Utah Jazz.

Tina a păşit în lumea drum’n’bass odată cu desfăşurarea concursului „Se caută o Voce” din 2004, organizat de AnonimTM și dj SUV (Reprazent, Full Cycle), devenind astfel vocea inconfundabilă a AnonimTM. Împreună cu dj Dudu formează un duo unic în România, participând la foarte multe festivaluri şi party-uri de muzică electronică din ţară şi din alte ţări europene. Anterior, activitatea muzicală a Tinei s-a desfăşurat pe acordurile genului alternative alături de trupa Oranj, alături de care devine cunoscută pe scenele de profil. Tot în 2004 Tina începe să cânte cu B.A.U. (Brigada Artistică Urbană), o formulă în care se creează muzică live improvizată de dans şi care depăşeşte graniţele ţării, susţinând concerte în Ungaria, Austria şi Germania.

În 2005, Tina şi un alt membru al AnonimTM, dj Seba 1394, încep colaborarea cu Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara pentru a-şi aduce aportul la punerea în scenă a faimoasei piese „Absolventul” (scrisă de Terry Johnson) timp de o stagiune, creând o atmosferă specială în actul teatral cu ajutorul muzicii, într-un mod mai puţin convenţional pentru acest mediu. Tina a fost invitată să cânte la unul dintre cele mai importante festivaluri de drum’n’bass din lume, Sun and Bass, şi a devenit astfel, cunoscută și apreciată și pe plan internațional.

„Faptul ca am fost invitată la Sun and Bass a contat mult în ceea ce priveşte colaborarea mea cu Luke (Utah Jazz), fiindcă acolo s-a ivit ocazia să stau de vorbă cu el şi să-mi propună o colaborare pentru albumul său, care a fost lansat în acest an pe 2 septembrie, şi care se numeşte ‘The Music Factory’, la labelul Spearhead Records. Desigur, acest lucru nu ar fi fost posibil dacă nu aş fi avut parte de o susţinere serioasă din partea altor artişti din scena drum’n’bass care mi-au deschis acest drum, cum ar fi Dudu&AnonimTM, dj Storm (Metalheadz) şi dj Presha (Samurai Music) şi mulţi alţii.


Au mai fost şi alte colaborări, de exemplu o piesă cu Calibre (Signature Recordings), dar care încă nu a fost lansată’, însă cei care cunosc scena ştiu că trebuie să ai răbdare pentru asta, fiindca acest artist e vestit în primul rând pentru că e un titan în ceea ce priveşte producţia muzicală dar şi pentru numărul mare de piese care nu sunt oficial lansate. Şi dacă tot vorbim de colaborări, cum aş putea să nu menţionez colaborarea cu Mighty Boogie (Digital Rush). Avem deja două piese dintre care cea mai recentă, Guidance, a fost primită cu un entuziasm neaşteptat de publicul local. În acest moment ceea ce şptiu sigur este că voi mai colabora cu Mighty Boogie şpi foarte probabil voi avea surprize plăcute în căsuţa de e-mail şi de la BCee (Spearhead Records)“, ne-a declarat Tina.

Colaborările Tinei, de-a lungul timpului, au inclus şi câteva înregistrări şi/sau concerte alături de muzicieni din sfere diverse: Implant pentru Refuz, OSGC, Blanoz, Moebius Strip, Sensor, Skizzo Skills şi alţii. Tina a fost deseori descrisă ca fiind o voce puternică şi plină de suflet care poate să acopere o mare varietate de genuri muzicale. Mai puţin atrasă de studioul de înregistrări şi mai mult concentrată pe puterea muzicii live, Tina a rămas fidelă senzaţiei incomparabile de a crea neîncetat, la fiecare party, noi cântece, având convingerea că aceeaşi piesă poate suna de fiecare dată altfel, în funcţie de vibraţia publicului. În ceea ce priveşte scena de party din zilele noastre din Timişoara, Tina crede că Timişoara nu duce lipsă de promoteri şi artişti.

„Scena de party din Timişoara este evident diferită de cea de acum 12 ani, când am descoperit-o eu, mulţi dintre cei care făceau parte din ea având acum alte priorităţi, însă au apărut oameni noi, cu avânt care pun umărul şi se implică, ceea ce este foarte bine. Şi când spun scenă, mă refer şi la public, fiindcă fără public nu există artişti. Pot să spun că există o nouă generaţie care descoperă acest gen de muzică acum, din dorinţa de a asculta altceva. Timişoara nu duce lipsă nici de promoteri, nici de artişti şi nici de public iar asta e un semn bun MC în drum’n’bass nu sunt foarte mulţi, după umila mea părere probabil pentru că acest gen presupune o altă cursivitate muzicală, majoritatea celor care fac rime se simt mai bine pe un tempo mai redus şi în care au mai mult spaţiu de joacă. Dacă vorbim de singing MCs, aici e puţin mai complicat, fiindcă asta presupune multă improvizaţie, fiind necesar mult curaj dar şi multă experienţă sau educaţie muzicală. Rămâne să dansăm până dimineaţa în continuare pe un ritm diferit şi să vedem ce aduce noua generaţie în scenă“, spune MC Tina.

Timişoreanca ce a colaborat cu Utah Jazz va fi prezentă astăzi sâmbătă 17 septembrie la party-ul Stay Forever cu invitaţii speciali Paul T şi Edward Oberon care va avea loc la cafeneaua D’arc, cu începere de la ora 22.00.

Foto: Seba Tătaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.