Noi abuzuri grosolane ale primarului Nicolae Robu ca să dea teren prietenului...

Noi abuzuri grosolane ale primarului Nicolae Robu ca să dea teren prietenului Tuducan, dezvăluite la PRESSALERT LIVE. Cum s-au reinventat legile VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

robu vaporetto 5

Noi detalii explozive despre modul în care primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a încălcat legea încă de la începutul operațiunii de restituire a terenului către prietenul său, omul de afaceri Teodor Tuducan, au fost dezvăluite, în această seară, în prima ediție din sezonul patru al emisiunii PRESSALERT LIVE, de către jurnalistul Dragoș Boța. Vă reamintim faptul că la opt luni după ce a devenit mandatarul familiei care încerca de 11 ani să-i fie restituit fosta proprietate aflată pe Calea Dorobanților, Tuducan a obținut de la comisia condusă de Robu, cu care a fost ulterior în concediu în Sardinia, retrocedarea pământului. Ulterior, pe parcele de teren aflată în una dintre cele mai aglomerate intersecții din oraș, a fost construită o benzinărie, fără ca autorizația de construire să respecte ce se spunea în PUZ-ul aprobat de consilierii locali, iar lângă stație a fost construită, fără HCL, o parcare pe domeniul public.

Cum a reinventat Robu legile pentru prietenul de concediu

”V-am dezvăluit în ediţiile trecute de la PRESSALERT.LIVE faptul că Teodor Tuducan a semnat în numele Consiliului Local Timișoara acte de dezmembrare a terenului care urma să îi fie restituit indicând care bucată de pământ să i se dea, toată suprafața fiind proprietate a municipiului. Spuneam la vremea respectivă că este ilegal pentru că nu există nicio hotărâre de consiliu local care să îl mandateze. Asta spuneam atunci. Acum venim cu probe noi şi mai grave care arată implicarea primarului Robu” a spus Dragoș Boța.

Acesta a dezvăluit faptul că pământul proprietate a muncipiului a fost ”rupt” în două parcele, fără a exista însă o hotărâre de consiliu local care să aprobe acest lucru, aceasta fiind obligatorie deoarece doar aleșii locali pot, conform legii administrației publice locale, să decidă ce se întâmplă cu patrimoniul orașului.  Vă reamintim că primarul nu a putut fără HCL nici măcar să îndrepte o eroare materială în cartea funciară, deși a încercat să grăbească lucrurile pentru prietenul Tuducan. Nicolae Robu nu a întocmit un proiect de hotărâre prin care să se aprobe ruperea terenului care a fost restituit, practic, omului de afaceri. În schimb, la aproximativ două luni de la semnarea deciziei de restituire, Nicolae Robu a semnat un certificat de urbanism,  nr.4163/12.12.2013 ,în care se scrie ”prezentul certificat poate fi utilizat pentru dezmembrarea teren conform Dispoziției nr.1602/25.10.2013 (…) și este valabil doar însoțit de planșele anexă vizate spre neschimbare întocmite de pfa ing.


Brihăcescu Ionel”. Conform legii, certificatul de urbanism are doar rol informativ și îi spune solicitantului ce poate construi și în ce condiții pe un anumit teren.

În cadrul emisiunii a fost citat un răspuns la o solicitare făcută de PRESSALERT.ro în care Serviciul Juridic a spus că ”nu deține informațiile solicitate de dumneavoastră privind presupusa împuternicire a domnului Tuducan”, confirmându-se astfel faptul că omul de afaceri a semnat cu de la sine putere actele la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Timiș ca împuternicit al Consiliului Local Timișoara atunci când s-a realizat dezmembrarea terenului pentru a i se retroceda. Într-un alt răspuns al municipalității se precizează că documentația tehnică de dezmembrare ”nu a fost comandată și plătită de municipiul Timișoara”. În ziua emiterii certificatului de urbanism din 12 decembrie 2013, Serviciul Banca de Date Urbane a comunicat Direcției Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse că a fost emis acest document pentru dezmembrarea terenului și că toate actele în original și două exemplare ”au fost ridicate de către mandatarul Tuducan Teodor Crăciun”. Prin aceste două răspunsuri se confirmă, practic, dezvăluirile PRESSALERT.ro de până acum.

”Lipsesc minim două hotărări de consiliu local”

Președintele Consiliului Județean Timiș, Sorin Grindeanu, a comentat dezvăluirile și a confirmat că sunt probleme de respectare a legalității. ”Legat de certificatul de urbanism, eu pot să cer sau orice cetăţean poate să ceară conform legislaţiei din România şi instituţia, în speţă primăria este obligată să îţi elibereze un răspuns legat de ceea ce poţi să faci. Dacă eu mâine depun un certificat că vreau să construiesc în faţa Operei un zgârâie nori sau în faţa Catedralei, Primăria Municipiului Timişoara este obligată să răspundă: da se poate dacă eşti proprietar, dacă respecţi pe terenul respectiv regimul de înălţime, deci toate regulile care te duc în imposibilitatea de a putea face. Instituţia este obligată să elibereze certificatul de urbanism în care spune ce poţi să faci. În niciun caz certificatul de urbanism nu ţine loc de act de dezmembrare, în niciun caz. Acel certificat de urbanism este actul premergător pentru a obţine autorizaţia de construcţie. (…) Din punctul meu de vedere lipsesc minim două hotărâri de consiliu local, la cum aţi prezentat. În momentul în care semnezi ceva, eu cred că îţi asumi urmările, tot. Grindeanu a conchis că ”dacă în speţă nu există şi alte documente, ar fi bine ca instituţia prefectului să se sesizeze privind legalitatea afacerii benzinăriei”, a susținut Grindeanu.

La finalul emisiunii, jurnalistul Dragoș Boța l-a invitat public pe primarul Nicolae Robu să vină în studioul PRESSALERT LIVE și să explice toate documentele emise în scandalul benzinăriei prietenului de concedii, anunțând că vor mai urma și alte dezvăluiri.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.