Îndreaptă-ţi faţa către soare: avem masterplan cu direcţia muzicală a Timişoarei

Îndreaptă-ţi faţa către soare: avem masterplan cu direcţia muzicală a Timişoarei

0
DISTRIBUIȚI

zoltan-varga

În cazul în care nu aţi aflat încă, vă divulg un secret: Timişoara are parte de o compilaţie sonoră care oglindeşte în fiecare an ce se întâmplă în oraşul de pe Bega. Anul acesta, creatorii acestei compilaţii – nişte oameni frumoşi grupaţi în titulatura de Made in TM – , au ajuns la ediţia cu numărul opt. Spre deosebire de anii trecuţi, „naşii“ acestui album nu au mai aşteptat demo-uri de la artiştii timişoreni, ci le-au „creat“. Drept urmare, zece trupe din Timişoara au fost invitate într-un studio, pentru înregistrări. Totul pe barba naşilor, desigur.

Fiecărei trupe i s-a pus la dispoziţie câte o oră (pe ceas) pentru a-şi arăta „muşchii creativi“.


Iar ceea ce a ieşit din această „nebunie“ se numeşte „One Take –  Made in TM“. O compilaţie făcută din suflet, cu pasiune, de către nişte „visători“, care merită toată admiraţia. Piesele de aici sunt interpretate în ordine alfabetică de Arc Gotic, BRUM, Haos, Melting Dice, Sanctuar, Sebastian Spanache Trio, The Case, The Different Class, Umbre Zidite şi Virgula. Compilaţia asta este un soi de masterplan muzical al oraşului Timişoara. Compilaţia ar merita să fie distribuită în Centrul de Informare Turistică din Timişoara, alături de celelalte  pliante care prezintă obiectivele de interes de pe la noi.

Chiar dacă iniţiativa asta nu a fost sprijinită de „decidenţi“. Poate e mai bine aşa, căci adeseori omuleţii care ar putea sprijini soiul ăsta de iniţiative sunt incolori, inodori şi inspizi. Poate totuşi pe viitor lucrurile se pot schimba. Un proverb maur spune aşa: „Îndreaptă-ţi faţa către soare şi lasă umbra în spatele tău.” . În lumina acestei zicale, hai să aplaudăm frenetic iniţiativa acestui „One Take – Made in TM“  şi – pe moment, cel puţin – să uităm de „umbrele“ împrăştiate de „specialiştii în ale culturii“ din Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.