Funcționari publici din Banat, găsiți în incompatibilitate de ANI. Vezi cum au...

Funcționari publici din Banat, găsiți în incompatibilitate de ANI. Vezi cum au încălcat legea

0
DISTRIBUIȚI

MACOVEI - ANI - ANCHETE

Agenția Națională de Integritate a constatat că Dumitru Crăciun, primar al comunei Goruia din județul Caraș-Severin, s-a aflat în stare de incompatibilitate din luna iunie 2012 până în luna martie 2016, deoarece a deținut simultan funcția de primar cu cea de cenzor al S.C. Eoliana Caraș S.R.L. din Reșița, cu obiect de activitate producție de energie electrică, precum și calitatea de comerciant persoană fizică Crăciun G. Dumitru P.F.A. din Goruia, încălcând astfel dispozițiile legale prevăzute în legea pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției.

Tot în județul Caraș-Severin a fost găsită în stare de incompatibilitate Liubița Raichici, director executiv al direcției pentru Cultură și Patrimoniu Național al județului Caraș-Severin – funcție asimilată categoriei funcționarilor publici – deoarece s-a aflat în raporturi ierarhice directe cu soțul său care ocupa funcția de consilier superior în cadrul aceleiași instituții, încălcând astfel prevederile legii.

De asemenea, săptămâna trecută, ANI a constatat că Maria Neagoe, fost inspector superior (funcționar public) în cadrul Direcției de Sănătate Publică Județeană Timiș s-a aflat în stare de incompatibilitate din septembrie 2014 până în august 2016, deoarece a deținut simultan funcția de consilier superior în cadrul direcției și cea de medic specialist în cadrul unui spital public, deși legea prevede că „funcționarii publici nu pot deține alte funcții și nu pot desfășura alte activități, remunerate sau neremunerate în cadrul autorităților sau instituțiilor publice”.


Această stare de incompatibilitate este considerată abatere disciplinară, iar persoana în cauză este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de când nu mai ocupă respectiva funcție. Maria Neagoe a depus un punct de vedere la dosarul de evaluare pentru a-și exercita dreptul la apărare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.