Ce-am avut şi ce-am pierdut în 2016: Retrospectiva anului muzical în Timişoara...

Ce-am avut şi ce-am pierdut în 2016: Retrospectiva anului muzical în Timişoara (IV)

0
DISTRIBUIȚI

Anul 2016 a adus o sumedenie de spectacole interesante în cluburile şi sălile de concerte ale oraşului. O serie de artişti timişoreni au reuşit să intre în atenţia publicului cu concerte memorabile, iar petrecerile susţinute în localurile din orașul de pe Bega au avut parte de un public numeros. Urmează, pe scurt, o recapitulare a principalelor momente muzicale despre care aţi putut citi, în 2016, pe www.pressalert.ro.

Octombrie 2016
Negură Bunget a lansat noul album Zi cu un concert la Casa Tineretului. A fost un eveniment special, menit să sărbătorească lansarea oficială a noului album “ZI”, dar și cei 20 de ani de activitate Negură Bunget și 10 ani de la lansarea albumului „OM”. Precedentul album Negură Bunget, „TĂU”, lansat în primăvara lui 2015, s-a bucurat de o primire foarte bună la public, dar și în mass-media internațională, fiind promovat după lansare prin intermediul unui turneu mondial de peste 100 de concerte. Pentru promovarea noului album “ZI” Negură Bunget a pregătit un proiect și mai amplu, menit a duce muzica Negură Bunget în puținele locuri în care nu a ajuns încă direct până acum: Asia, Australia și Noua Zeelandă. Negură Bunget înseamnă: Gabriel Mafa / Negru – tobe / percuții / țambal / tulnic, Tibor Kati – voce / chitară / clape, Adrian Neagoe / Oq – chitară / voce / clape, Ovidiu Corodan – bas / voce şi Petrică Ionuțescu – instrumente tradiționale. „
-Prima ediție a „Zilelor Culturale Maghiare din Timișoara”, manifestare desfăşurată în Piaţa Operei şi împrejurimi a reuşit să atragă un public numeros în oraşul nostru. Alături de concerte, la faţa locului au avut loc prezentări de preparate culinare cu specific unguresc, tururi prin oraș cu ghizi de specialitate, spectacole de dansuri populare tradiționale, spectacole pentru copii, târg de carte, degustare de vin, expoziţii şi ateliere de creație pentru copii. Printre trupele care au cântat sâmbătă la faţa locului s-a numărat şi Quo Vadis, eveniment care a fost savurat aşa cum se cuvine de melomani. Desigur, atracţia principală a acestei zile a fost recitalul formaţiei maghiare Republic. Recitalul formaţiei a avut parte de un succes deosebit, iar printre melodiile care au fost cântate la unison de cei prezenţi s-a numărat şi “Szállj el kismadár”. În ultima zi a festivalului, în Piața Victoriei, au cântat Molnar Dixieland cu prelucrări de jazz din toate timpurile și un alt concert mult – aşteptat, cu formaţia Bikini, de la ora 21.
-Proiectul muzical timişorean coagulat sub numele de Trompetre şi prietenii a susţinut un nou concert extraordinar, la Biserica Catolică din Jimbolia, evenimentul fiind prilejuit de aniversarea a 15 ani de existenţă a societăţii de caritate Blythswood Banat. Proiectul muzical pus la cale de Petre Ionuțescu a lansat în acest an albumul de debut „Maria Radna Live” prin două concerte de muzică ambientală care au avut loc la Domul Catolic din Timişoara şi la Mănăstirea Maria Radna.
-Amatorii de muzică folk din Timişoara au avut parte de evenimentul Time To Folk. Printre cei care au cântat aici s-au numărat Alexandra Uşurelu, Emeric Imre, Pragu De Sus şi Horia & Flores.
-Concertul caritabil „Împreună pentru viaţă“ – pus la cale de cei de la Road Patrol MC România – desfăşurat în Timişoara, a reuşit să sensibilizeze timişorenii care au donat bani pentru operaţia unui băieţel care suferă de o afecţiune gravă. Evenimentul caritabil desfăşurat la ClubHouse RoadPatrol, a avut parte de recitaluri susţinute de formaţiile Grave For Sale şi Gorun din Timișoara şi de concertul celor de la trupa Praf din Simeria. „Am avut parte de aproape 150 de spectatori cărora le mulţumim pentru că s-au implicat în această acţiune caritabilă. Pe 1 octombrie am mai organizat un eveniment caritabil cu trupe de hip – hop pentru această cauză. În urma concertului de sâmbătă s-au strâns 2.500 de lei“, ne-a declarat Alexandra Ella, din partea organizatorilor.
-Formaţia Bosquito a reuşit din nou să fie la-nălţime la Timişoara, cele două concerte pe care muzicienii care alcătuiesc această trupă le-au susţinut la Porto Arte fiind savurate pe deplin de un public numeros. Printre piesele cântate de ei la Timişoara s-au numărat şi câteva cover-uri, dar şi câteva suprize. Chiar dacă de mai bine de un an membrii trupei au hotărât să nu ma apară la emisiunile radio – TV din România, popularitatea trupei nu a avut de suferit, dovadă fiind şi filmuleţul pe care solistul trupei, Radu Almăşan, l-a realizat în timpul unuia din cele două recitaluri susţinute la Timişoara, unde fanele trupei au creat o atmosferă de vis.
-Melomanii timişoreni au avut parte de un eveniment deosebit, la Teatrul Maghiar De Stat Csiky Gergely, în cadrul spectacolului care a prezentat muzică, poezie şi diverse alte poveşti din ultimii 70 de ani, creat de Földes László „Hobo“, una din figurile legendare ale muzicii din Ungaria.
-Casa Tineretului din Timişoara a fost gazda semifinalei regionale a concursului Global Battle of the Bands (GBOB) România, un eveniment care a adunat laolaltă o sumedenie de formaţii din oraşul nostru şi nu numai. Printre cei care au făcut parte din juriul de la Timişoara s-a numărat şi Milan Rakic, booking director la Exit Festival Novi Sad și Revolution Festival Timișoara. Formaţiile care s-au luptat pentru a ajunge în finala naţională a acestui concurs au fost All Friends Band (Timișoara), ApocalipS (Sânnicolau Mare), Fantazia (Arad), Flare (Timișoara), Gorun (Timișoara), Late November (Timișoara), Mere (Timișoara), Monokrom (Timișoara), Nest of Plagues (Budapesta/Ungaria), Reddok (Reșița), The Skywalkers (Timișoara) şi Warhanger (București). Votul Juriului a fost acordat formației bucurestene Warhanger. Votul Publicului a fost câştigat de ALL Friends Band, formaţia de adolescenţi din Timişoara. Aflată la debutul scenic, Late November (tot din Timişoara) a fost numită trupa Wild Card a etapei. Toate cele trei formaţii s-au calificat la finala naţională a acestui concurs, care a avut loc la Braşov.
-Artistul timişorean Julyan Dubson s-a bucurat de un nou succes în topurile internaţionale, melodia „Make a thing“ fiind inclusă pe compilaţia 2017 a celebrului brand de petreceri şi label din lumea întreagă, Hed Kandi. Piesa care a fost lansată la casa de discuri londoneză Sense Traxx a avut parte de cuvinte de laudă din partea unor DJ faimoşi şi a ocupat poziţii fruntaşe în topul realizat de portalul muzical Traxsource.
-Artistul timişorean K-lu a lansat un nou mix audio – video care poartă numele de Culorile Ritmului, care are parte de un feedback cât se poate de pozitiv din partea fanilor.
-Turneul naţional prilejuit de împinirea a zece ani de existenţă a trupei byron a poposit la Sala Polivalentă a CCIAT, unde membrii trupei le-au oferit fanilor lor o seară de-a dreptul magică. Seara a început cu un concert susţinut de Lizabett Russo, o tânărăr artistă originară din Brașov, dar stabilită de şase ani în Scoția, care a lansat până acum trei albume şi care a reuşit să fie pe placul spectatorilor aflaţi în sală. După acest recital, evenimentul a continuat cu apariţia celor de la Otherside, un grup bucureştean care a lansat albumul de debut, „Neverending”, în cursul lunii februarie a acestui an şi care a reuşit să smulgă aplauze sincere. Concertul aniversar al celor de la byron, susţinut alături de fetele de la Muse Quartet, a fost „cireaşa de pe tort“ pentru o seară în care muzica bună a răsunat în Timişoara.


Noiembrie 2016
-Artista portugheză Emmy Curl a susţinut un concert la Galeria Calpe. Născută în 1990 în însoritul oraș portughez Vila Real, Emmy Curl a făcut primii pași delicați în muzică încă de timpuriu. Crescută în sânul unei numeroase familii de artiști, a început să își înregistreze și să-și producă primele piese de la 15 ani. Reverie după reverie, și-a asamblat un univers propriu, decupat, lipit și pictat cu sunete calde și culori pastelate. Și-a construit un mic atelier de croitorie în Portugalia, care îi finanțează înregistrările pentru noi și noi piese, iar printre influenţele ei se numără Andrew Bird, Little Dragon, Zero 7, Goldfrapp sau Jose Gonzalez. De-a lungul anilor artista a realizat şi câteva cover-uri după “Tiger Mountain Peasant Song”, de Fleet Foxes sau “Cayman Islands” de Kings Of Convenience, care au fost bine primite de fanii artistei.
-Amatorii de folk şi poezie au avut parte de evenimentul „Remember Cenaclul Flacăra“, susţinut de Andrei Păunescu şi Vasile Mardare, cele două formule cheie ale evenimentului fiind „Doamne, ocroteşte-i pe români” şi „Şi totusi există iubire”. Spectacolul s-a desfăşurat la The 80’s Pub.
-Rockerii timişoreni au avut parte de un cadou cât se poate de interesant în clubul Daos au poposit două trupe norvegiene care au realizat un spectacol apreciat aşa cum se cuvine de fanii genului. Seara a debutat cu recitalul trupei Sulphur, formaţia lui Oyvind Madsen, chitaristul trupei Vulture Industries. Genul abordat de ei, death/black metal cu influenţe avant-garde şi progresiv a „prins“ bine la faţa locului. Formaţia a concertat pentru prima oară în România şi şi-a promovat albumul „Omens of Doom”. Capul de afiş al serii au fost membrii formaţiei Vulture Industries, care-şi descriu genul muzical abordat drept „Avant-Garde Metal”. Muzica şi versurile lor, deseori inspirate din literatura gotică, legende vechi, sau filme horror din anii ’60 – ’70, au creat un spectacol aparte, care a fost condimentat de solistul trupei Bjornar. Formaţia norvegiană a mai susţinut un concert în oraşul nostru în anul 2010.
-Timişoara a fost, timp de două zile, gazda primului festival de rockabilly din România, evenimentul numit Manufest, oferindu-le celor care sunt pasionaţi de acest gen muzical o serie de activităţi interesante şi recitaluri cu trupe din România şi Ungaria. Evenimentul care a avut loc la Manufactura a debutat cu o proiecţie a legendarului film King Creole, cu Elvis Presley. Primul recital al serii le-a aparţinut celor de la Grave For Sale, care au făcut un show cât se poate de antrenant şi au cântat printre altele şi noua lor piesă „Mucegai“, în care solista trupei, Robyn Grozoni a fost la-nălţime. Prima seară a fost încheiată cu recitalul formaţiei The Crazy Plumbers, care au adus la faţa locului un amestec inedit de rockabilly şi psychobilly, pe deplin gustat de public. În a doua zi de festival, la capitolul „cântări“, seara a pornit cu formaţia Rockabil în care activează legendarul chitarist timişorean Bujor Hariga şi a continuat cu recitalul trupei maghiare Killer Diller Combo.
Luna Amară a lansat albumul Aproape printr-un concert care a avut loc la Daos. „La cinci ani de la «Pietre în alb», albumul care a marcat un apogeu de maturitate și complexitate în muzică, Luna Amară, revine cu un nou disc ieșit din orice tipare. «Aproape» este o colecție de șapte cântece într-un registru semi-acustic, păstrând amprenta lirică și muzicală a trupei dar ducând totul la un alt nivel”, au anunțat organizatorii.
-Cea de-a patra ediţie a „celui mai mic festival din Timişoara“, Analog Mania, s-a încheiat cu un eveniment deosebit, lansarea sub formă de casetă a noului album realizat de Kindlein, „Corigent la limba română“. Evenimentul desfăşurat la Galeria Calpe a fost savurat pe deplin de către melomanii prezenţi. Cei trei membri ai proiectului, Emil Kindlein (chitară, voce), Sergiu Cătană (tobe) şi Irinel Cârlan (sax) au venit la faţa locului cu instrumente, dar nu au susţinut niciun concert, „lansarea“ propriu – zisă fiind realizată sub forma unei audiţii cap – coadă a acestui album, evident, de pe un casetofon!
-Timişorenii care alcătuiesc formaţia Within the Nova au lansat primul videoclip din carieră, pentru melodia ”The Idealist”, prima piesă extrasă de pe albumul de debut al trupei intitulat „Infinite Cycles”, care urmează să fie lansat în luna aprilie a anului viitor.
-Melomanii timişoreni au avut parte de un eveniment aparte, desfăşurat sub genericul The Blues Union, la The Note Pub, susţinut de Adi Bărar Blues Band şi invitatul AG Weinberger. La faţa locului, „ostilităţile“ au debutat cu câteva piese interpretate de „gaşca“ care şi-a creat deja o faimă aparte în blues-ului românesc, echipa formată din Adi Bărar, Cristi Raţiu şi Kombel Cramba fiind ca de obicei la-nălţime. Dincolo de repertoriul „funky“ care a stârnit aplauze binemeritate încă din startul recitalului, cei prezenţi au avut parte de un „sound“ fără cusur, urechile celor prezenţi fiind răsfăţate cu o serie de interpretări de excepţie ale protagoniştilor aflaţi pe scenă. Desigur, un plus de şarm l-a adăugat prezenţa lui AG Weinberger, care cu stilu-i cât se poate de cunoscut a colorat aşa cum se cuvine o seară memorabilă.
-Formaţia Apocalips a lansat un DVD aniversar care marchează împlinirea a 20 de ani de existenţă a trupei, cu un eveniment desfăşurat la Viniloteca în care fanii trupei au avut parte de o seară cât se poate de agreabilă.


DVD-ul a fost lansat cu un speech susţinut de criticul muzical Mimo Obradov şi de amintiri haioase din istoria trupei depănate de membrii acesteia.. Componenţa actuală a formaţiei ApocalipS este Flavius Buda (chitară, voce), Florin Acsinte (bass), Adrian Petruţ (tobe) şi Sorin Toader (manager).
Mircea Baniciu, alături de  Vlady Cnejevici şi Teo Boar au susţinut un recital sold out – desfăşurat în faţa unui public entuziast, la Porto Arte, care a avut parte de aplauze furtunoase şi o atmosferă intimă, cele două reprize muzicale fiind colorate cu poveşti spuse cu har de legendarul solist. A fost un concert plin de snoave, ca-ntre prieteni, cu un public care a reuşit să creeze o atmosferă de vis, printre cei aflaţi la faţa locului numărându-se mulţi tineri, dar şi spectatori care au prins vremurile de aur ale Phoenix-ului.
-Aniversarea unui deceniu de existenţă a formaţiei timişorene Sonatic a adunat în incinta clubului Daos un public „dedicat“, care pe parcusrul unui recital interesant a avut parte de un spectacol pe cinste, presărat cu poveşti din istoria trupei şi bună dispoziţie. Evenimentul a debutat cu un recital susţinut de tinerii de la All Friends Band, Mai apoi, pe scenă s-au perindat o serie de foşti şi actuali membri ai trupei care a debutat în data de 24 noiembrie 2006 la Casa Tineretului, la un bal al Facultății de Chimie. Printre piesele care s-au regăsit în playlist s-au numărat şi momentele de folk de început, dar şi cele de rock „zbuciumat“ în care se regăseşte trupa la ora actuală, melodiile cântate aici fiind cele care se regăsesc pe cele două materiale discografice editate de Sonatic.
-Cea de-a 26-a ediţie a celui mai longeviv festival de jazz şi blues din Timişoara, Gala Blues Jazz, s-a desfăşurat la sala Capitol. Printre cei care au susţinut concerte s-au numărat Oliver Bader din Oradea şi David Lamm din Budapesta., Ligia Loretta Quartett, Luiza Zan and the Hungarian All Stars, Quartetul de Jazz Banatul , Alex Simu Quintet , Bega Blues Band, Sebastian Spanache Trio.
-Timişoara a avut parte de un nou festival, evenimentul numit Haywire Festival aducând în faţa unui public numeros nouă trupe din Germania, Canada, Serbia, Italia şi România, care au creat în Daos o atmosferă de vis. „Printre trupele care au susţinut concerte s-au numărat Mother Engine – una dintre cele mai căutate trupe de rock instrumental ascendente din zona de psychedelic (Germania), italienii de la Zippo sau germanii de la Earth Ship, care îmbracă metalul într-o formă contemporană și îi dau valoare prin pasaje vocale pline de vigoare. Lista concertelor a fost completată cu prestaţiile oferite de Fluturi pe Asfalt (România), Consecration (Serbia), Zaum (Canada), Nava Mamă (România), Sunset in the 12th House (România) şi Transceatla (România).
-Formaţia timişoreană Dincolo de Ziduri a lansat un nou material discografic numit Adevăratul eu, printr-un concert extraordinar la Casa Tineretului. Formația Dincolo de Ziduri a luat naștere în 2009, când membrii trupei și-au propus să creeze și altfel de muzică, una pentru suflet, nu doar pentru divertisment. Membrii trupei: Johny Kui, Popa Mihai, Daniel Kui și Emi Kui abordează în principal un stil rock, pe care îl împletesc cu diferite forme de hard-rock sau progressive rock pentru a surprinde ascultătorul prin contrastul neașteptat dintre versuri și instrumente. Recent formaţia a lansat videoclipul piesei «Deschizi drumuri noi». În deschiderea concertului a cântat proiectul Kindlein.
-Cea de-a 8-a ediţie a festivalului Timişoara Jazz Festival, organizat de Fundaţia Culturală Banat, desfăşurată la Filarmonica Banatul, s-a dovedit a fi o manifestare de mare succes pentru cei prezenţi la recitalurile programate în cele patru zile. Evenimentul a debutat cu un recital extraordinar de pian care l-a avut ca protagonist pe unul dintre cei mai înzestrați și creativi pianiști de jazz ai noii generații, britanicul Gwilym Simcock, după care spectatorii s-au delectat cu recitalul oferit de austriecii care alcătuiesc David Helbock Trio. Cea de-a doua zi a festivalului a pornit la drum cu concertul celor de la Taksim Trio, un grup foarte important pe scena muzicală a Turciei, care au îmbinat într-un mod deosebit sound-urile tradiţionale din această ţară cu aromele nebănuit de dulci ale jazz-ului contemporan, peste care au adăugat şi un topping de muzică clasică. Unul din momentele cele mai aşteptate ale festivalului din acest an a fost recitalul americanilor de la Oregon, care a reuşit să smulgă aplauze furtunoase în sală. Sâmbătă ostilităţile au fost deschise de Joe Jazz Function, care a fost urmat de un alt punct „fierbinte“ al festivalului, recitalul trupei Vlatko Stefanovski Trio din Macedonia. Ultima zi a festivalului a programat un concert al trupei JazzyBIT şi „cireaşa de pe tort“: Omar Sosa şi Paolo Fresu. În debutul ultimei zile a festivalului a avut loc şi prima ediţie a Timişoara Jazz Awards. Premiile au fost acordate către Liviu Butoi (muzicianul anului 2016), Toni Kuhn, Eugen Gondi şi Puiu Lazaru (diploma pentru întreaga carieră), Sebastian Spanache (pianistul anului), Victor Miclăuş (basistul anului), Radu Pieloiu (bateristul anului), Petre Ionuţescu (trompetistul anului), Lucian Nagy (saxofonistul anului), JazzyBIT (grupul anului), Jazz Stories – Adriana Cârcu (cartea anului), Călin Pacatiuş (jurnalistul anului), Liviu Tulbure şi Nedici Dragoslav (fotograful anului), iar diploma de excelenţă pentru susţinerea evenimentelor de jazz în ultimii 15 ani a fost acordată Consiliului Local Timişoar
-După lansarea primului videoclip oficial, la piesa „Towards the Light”, proiectul timişorean de world music Nadayana a lansat un nou videoclip, pentru melodia „Sunday Movie”. Fondat de Claudiu Lazarciuc – compozitor si performer la hang (aka hang drum) şi handpan din 2010 iar la gong din 2014 şi Iulia Lazarciuc, producător, director artistic şi muză, proiectul timişorean a lansat primul album „Nine” în primăvara acestui an. Primul lor videoclip oficial, „Towards the Light”, o producţie high-end lansată în vara acestui an, a fost primit cu un feedback extrem de pozitiv datorită artei vizuale, mesajului şi a încărcăturii emoţionale profunde.
Decembrie 2016
-Amatorii de petreceri din Timişoara au avut parte de  un nou episod de party pus la cale de Bipolar House, la cafeneaua D’arc, invitaţii speciali ai acestei „nebunii“ pe ritmuri electronice fiind Dan Andrei şi Cap.
-Amatorii de rock din Timişoara au avut parte de un concert extraordinar desfăşurat în clubul Daos, în cadrul căruia la faţa locului au cântat formaţiile Jinjer din Ucraina şi Invader din România. Evenimentul a debutat cu porţia de melodic death – metal „servită“ de formaţia Invader, care a câştigat primul loc la festivalul Posada Rock din acest an. Recitalul formaţiei ucrainiene Jinjer a reuşit să creeze o atmosferă cât se poate de fierbinte la faţa locului, combinaţia de hardcore, metal şi reggae abordată de ei fiind savurată pe deplin de public. Fără îndoială, una din atracţiile trupei o reprezintă vocea solistei Tatiana Shmailyuk, care oscilează cât se poate de abil între inflexiunile Sandrei Nasic din Guano Apes (care dealtfel este una din preferatele ei) sau cele ale solistei Shamaya Otep.
-Formaţia timişoreană CLAR Band a lansat prima compoziţie proprie.  „Am început să facem muzică de dragul muzicii, şi bineîntţles, ne-am dorit să traim din asta. Desigur, ca majoritatea trupelor, am cântat şi încă mai cântăm coveruri, dar ne dorim încet să aducem ceva personal, ceva nou şi cu timpul, cover-urile să fie mai puţine, iar piesele proprii mai multe. „Ţine capul sus” este numele primei piese CLAR Band, şi este o piesă care ne dorim să motiveze, să încurajeze oamenii să ia decizii proprii, să gândească cu mintea lor şi să aibă curaj şi să fie perseverenţi în lupta pentru visul lor şi pentru o lume mai bună, chiar dacă nu va fi deloc uşor“. ne-a declarat solista trupei, Claudia Negruţ. Alături de ea, din formaţia CLAR Band mai fac parte .Loris Negruţ, Adrian Şchiopu şi Răzvan Mărcuci.
-Concertul aniversar al trupei Sebastian Spanache Trio din la cafeneaua D’arc, a fost  și un concert – preview a ceea ce va fi noul material discografic. Artiștii au prezentat şi  piese de pe următorul album, „The Furnace”, care prezintă o suită în cinci părți și va fi lansat în 2017, dar și cele mai cunoscute lucrări de pe cele două albume, „Humanized” şi „A Pasha’s Abstinence”.
-Melomanii timişoreni au avut parte de o întâlnire „altfel“, în cadrul căreia Marius Mihalache şi trupa sa le-a propus celor interesaţi o întoarcere la anii `20-`40, la perioada bunei dispoziții, a swing-ului plin de viață, a pantofilor rupți pe ringul de dans și a ținutelor purtate cu stil. „Este o poveste plină de spirit și improvizație reunită in acordurile trupei, presarata cu strălucirea contributiei fiecărui artist. Propunem o odisee în care să ne lăsăm hainele râsului înfundat acasă, să ne spălăm chipul cu magia sunetului țambalului prin parfumul swing-ului de altădată presărat cu arome din prezent“, se spune în prezentarea acestui spectacol care a avut loc la Porto Arte.
-Timişorenii au avut parte de concerte puse la cale de primărie ca parte a evenimentelor organizate pentru a sărbători zece ani de când în capitala Banatului se organizează târgul de Crăciun. Printre cei care au cântat în Piaţa Victoriei s-au numărat Andra, Hara, Phoenix, Pro Musica, Sonatic şi Pasărea Rock.
-Muzica fabricată în Timişoara are parte de o nouă recunoaştere, melodia timişoreanului Julyan Dubson ocupând poziţii fruntaşe în topul anului 2016 realizat de portalul muzical Traxsource. În clasamentul anual de 200 de poziţii Traxsource, la capitolul muzică house, piesa timişoreanului figurează pe locul opt, înaintea unor compoziţii semnate de Purple Disco Machine, Borios Dlugosch, Duke Dumont sau Mighty Dub Katz.
-Melomani şi muzicieni timişoreni au asistat la lansarea cărţii „Rock sub seceră şi ciocan“, evenimentul desfăşurat la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Merlin” având parte de un real succes. „Rock sub seceră şi ciocan” este prima carte din cronica muzicii rock în România, scrisă de Nelu Stratone. Lansarea de la Timişoara a avut parte de prezenţa unor muzicieni ca Ilie Stepan, Bujor Hariga, Christian Podratzky, Ion Dorobanţu, Arpi Kajtar, Lică Dolga sau Laci Farkas. Evenimentul s-a încheiat cu un concert susţinut de Melting Dice.
-Amatorii de muzică electronice, şi nu numai, au fost invitaţi  la o petrecere aniversară care a marcat 18 ani de existenţă a „echipei” AnonimTM, la cafeneaua D’arc. Alături de petrecerile care au adus în oraşul nostru o serie de nume legendare ale muzicii electronice şi nu numai, cei de la AnonimTM au iniţiat o emisiune săptămânală de radio, o compilaţie anuală dedicată exclusiv muzicienilor timişoreni şi o serie de acţiuni de coagulare a scenei muzicale timişorene sub genericul Made in TM.
-Formaţia timişoreană ALL Friends Band a susţinut un concert extraordinar de Crăciun, la Porto Arte, în deschiderea recitalului Vostok Band (Serbia). Trupa a fost invitată să cânte în cadrul finalei naţionale a concursului GBOB România, care a avut loc la Braşov, unde timişorenii au câştigat locul patru la nivel naţional. Printre cele 17 formaţii care s-au întrecut pentru a reprezenta România în cadrul finalei mondiale GBOB s-au numărat şi timişorenii de la Late November.
-Formaţia timişoreană Phaser a lansat un nou videoclip la piesa Home for Christmas, compoziţia fiind un cadou oferit de muzicieni pentru fani. În cursul acestei veri, trupa a lansat piesa „Mă aprinzi”, cu un concert care a avut loc la Vineri 15. Videoclipul a fost regizat de Flavius Maruşca, iar mixul şi masterul piesei au fost realizate de George Hora şi Studio 66. Formaţia alcătută din Carina Dumitru – voce, Radu Racz – bass, Lucian Oprișan – clape, Arnold Birta – tobe și Sebastian Barzeianu – chitară a devenit o prezenţă cunoscută în oraşul nostru.
-La Grădina de Iarnă (în curtea cafenelei D’arc), a fost gazda unei serii de evenimente care a debutat cu o seară clasică alături de Creative Quartet. „Suntem în primul rând un grup de prieteni uniți de pasiunea pentru muzica, artă şi viață. Țelul nostru este să ne bucurăm de fiecare proiect pe care îl avem impreună şi să transmitem această pasiune mai departe celor care ne ascultă. Iubim creativitatea şi suntem convinşi că atunci când investeşti timp, fantezie şi multă energie, muzica devine acea vibrație pozitivă care ne transformă şi ne face mai fericiți şi mai optimişti. Abordăm toate genurile muzicale, de la muzică clasică şi partituri de operă până la tango-uri, muzică de film şi cover-uri după melodii care ne încântă în fiecare zi la radio. Suntem deschişi către tot ce înseamnă muzică de calitate, energie pozitivă şi ritmuri animante. Am cântat până acum în peste 20 de ţări ca Austria, Italia, ungaria, Vietnam sau China. Ne place ceea ce facem, suntem bucuroşi că putem cânta împreună şi vrem să aducem un zâmbet pe fețele tuturor celor ce ne ascultă“, spun membrii acestui proiect. În celelalte zile, aici au mai fost prezenţi Makunouchi Bento. The Different Class şi Artsoma Night – unde au cântat The Wizzards, Funky Hats şi Virgula.
-Formaţia timişoreană Sanctuar a lansat videoclipul piesei „Nopţi la rând“, melodie care anunţă un nou material discografic al trupei, programat să ajungă în mâinile fanilor în primăvara anului viitor sub numele de „Simfonia îngerilor“. „În sfârşit a ajuns moşu’ şi pe la noi şi ce a lăsat sub brad, este pentru voi, toţi cei care ne susţineţi. Mulţumim frumos şi Crăciun Fericit în continuare. Ne vedem sănătoşi în 2017 cu întreg albumul“, au declarat membrii trupei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.