RETROSPECTIVĂ 2016 La Timișoara s-a deschis primul Centru de Excelență în care...

RETROSPECTIVĂ 2016 La Timișoara s-a deschis primul Centru de Excelență în care sunt pregătiți cei mai buni elevi din județ. Ce alte investiții s-au făcut în școli

0
DISTRIBUIȚI
minds lab
Investiții în școlile și universitățile din Timișoara, în anul 2016.

2016 a reprezentat pentru învățământul timișorean anul în care au fost realizate o serie de investiții, de care beneficiază mii de elevi și studenți din capitala Banatului.

Astfel, la inițiativa a 30 de studenți de la Universitatea de Vest și Universitatea Politehnica, a fost creat un laborator cu totul special, unic în România, la subsolul Facultății de Științe Economice din Timișoara. Este vorba de Minds Hub, un spațiu cu patru săli care arată ca-n filmele SF, în care tinerii cu idei pot veni pentru a le dezvolta. Minds Hub a fost realizat în doi ani, după ce aproximativ 30 de mari companii din oraș s-au decis să sprijine studenții și au investit peste 85.000 de euro în materializarea laboratorului.

De asemenea, în luna decembrie a fost deschis la Timișoara primul Centru de Excelență din județul Timiș, în care vor fi pregătiți cei mai buni elevi. Acesta este condus de Mariea Ștefan, fost director al Colegiului Național „C. D. Loga” din Timișoara, și funcționează în clădirea în care învață elevii de gimnaziu de la Liceul „Grigore Moisil”.


Pentru că bugetul este limitat și nici numărul profesorilor care se vor ocupa de copii nu este prea mare, pentru început au fost selectați 362 de copii, iar peste 500 se află pe lista de așteptare. Deocamdată, Centrul de Excelență este susținut financiar doar de Primăria Timișoara, dar în viitor reprezentanții inspectoratulului școlar speră că se va implica și Consiliul Județean Timiș. Astfel, vor putea urma cursuri gratuite copii buni la învățătură și din satele din județ.

Sală de clasă din Timișoara, modernizată din donații.

Tot în anul 2016, în toamnă, 24 de elevi înscriși în clasa a VII-a la Liceul de Arte Plastice din Timișoara învață într-o sală de clasă care arată ca-n Occident. Cu ajutorul mai multor companii care au donat materialele necesare, clasa a fost complet reabilitată pe baza ideilor elevilor. În total, zeci de elevi, părinți, studenți, arhitecți și profesori au muncit o vară întreagă în sala de clasă pentru a o moderniza. Astfel, acum sala este colorată, pereții fiind albaștri, băncile au aceeași culoare, parchetul a fost schimbat, iar în spatele sălii au fost montate dulapuri în care micuții să-și poată lăsa ghiozdanele. Spațiul a fost modernizat în cadrul proiectului „Clasa mea de vis” din cadrul programului „De-a arhitectura în școala mea”, derulat de asociația ”De-a arhitectura”.

În anul 2016, au fost modernizate și clădirile în care funcționează liceele Lenau, Loga și Calderon, unele dintre cele mai bune din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.