A murit Constantin Stroe, omul care a coordonat crearea Lăstunului la Timișoara

A murit Constantin Stroe, omul care a coordonat crearea Lăstunului la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

constantin-stroe

Constantin Stroe, omul care a lucrat aproape cinci decenii pentru Dacia, a trecut în neființă aseară, la spitalul „Bagdasar Arseni” din Capitală, unde a ajuns în comă, acum două săptămâni, în urma unui accident cerebral.

La sfârşitul lui noiembrie, în timp ce se afla la ziua soţiei în Bucureşti, Constantin Stroe a suferit un anevrism, care i-a provocat o hemoragie cerebrală. A fost transportat la Spitalul „Bagdasar-Arseni” din Bucureşti, unde a fost operat.

Constantin Stroe a fost aproape cinci decenii în slujba producătorului auto Dacia, unde s-a angajat în 1968, Constantin Stroe fiind omul care se confundă cu istoria uzinei de la Mioveni şi în acelaşi timp omul care a avut un rol covârşitor în privatizarea Dacia în 1999, transmite adevarul.ro.

În 1988, a fost numit director la Întreprinderea de Autoturisme Timişoara, unde a fost fabricat automobilul Lăstun.


Constantin Stroe a rămas în Banat până în 1990, când s-a întors la Pitești ca director general al uzinelor Dacia.

Stroe a contribuit esenţial la scrierea istoriei Uzinei Automobile Dacia, pentru care a lucrat ca şef de atelier, inginer-şef, director tehnic şi director general (1990-2002), ulterior ocupând funcţia de vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie (2002-2015), iar apoi rămânând doar membru al CA al companiei Dacia Automobile SA.

În 2004, Constantin Stroe a fost decorat de statul francez cu distincţia Cavaler al Ordinului Naţional al Legiunii de Onoare. În 2012, Constantin Stroe a fost decorat şi de statul român cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

Sursa foto: gandul.info

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.