Microîntreprinderile din vestul țării, așteptate să depună proiecte pentru obținerea de finanțări...

Microîntreprinderile din vestul țării, așteptate să depună proiecte pentru obținerea de finanțări europene. Câte milioane de euro sunt disponibile

0
DISTRIBUIȚI
fonduri europene
Fonduri europene pentru microîntreprinderile din vestul țării.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest vine cu o veste bună pentru microîntreprinderile din această regiune. Și anume, termenul pentru depunerea cererilor de finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020 s-a extins. Astfel, proiectele pot fi depuse până la data de 27 aprilie, ora 12.00, față de 27 ianuarie, data stabilită inițial.

Pentru acest apel de proiecte este disponibilă, la nivelul Regiunii Vest, suma de 27,56 de milioane de euro.


Potrivit reprezentanților ADR Vest, vor fi finanțate proiectele care obțin cel mai bun punctaj, iar cererile de finanțare se depun doar prin aplicația electronică MySMIS.

Pot primi finanțare proiectele implementate în mediul urban, care “vizează activități de construire, modernizare, extindere a spațiilor de producție sau prestare servicii, precum și dotarea acestora cu active corporale si necorporale, inclusiv instrumente de comercializare online”, comunică ADR Vest.

Valoarea eligibilă a unui proiect trebuie să fie de minimum 25.000 de euro, iar cuantumul finanțării nerambursabile solicitate nu poate depăși 200.000 de euro pentru un proiect. Contribuția solicitantului la finanțarea investiției trebuie să fie de minimum 10% din valoarea eligibilă a investiției.

Până astăzi, 128 proiecte cu o valoare nerambursabilă de 19,68 milioane euro au fost depuse spre finanțare la nivelul Regiunii Vest. În prezent, procesul de evaluare a proiectelor se află în derulare. Valoarea proiectelor acceptate până în acest moment, precum și a celor aflate încă în evaluare reprezintă 49,13% din alocarea financiară regională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.