Centrul de Mari Arși se deschide în câteva luni. Ce veste bună...

Centrul de Mari Arși se deschide în câteva luni. Ce veste bună a primit Spitalul Județean Timișoara de la Ministerul Sănătății

0
DISTRIBUIȚI
clinica mari arsi
Foto: Adrian Pîclișan

Centrul de Mari Arși din cadrul Spitalului Județean Timișoara, care arată ca-n Occident, se va deschide în această vară. Anunțul a fost făcut de Marius Craina, managerul unității medicale, care spune că Ministerul Sănătății a aprobat necesarul de aparatură medicală.

Astfel, cu bani de la Banca Mondială vor fi achiziționate echipamentele cu care va fi dotat Centrul de Mari Arși.
Vă reamintim că, la sfârșitul anului trecut, lucrările la Clinica de Mari Arși au fost finalizate, Consiliul Județean Timiș investind 900.000 de euro.


În total, au fost realizate trei saloane pentru pacienți cu arsuri grave și mai este nevoie de fonduri pentru amenajarea a încă două saloane.

“Comisia Ministerului Sănătății care se ocupă de clinicile de mari arși a aprobat necesarul de aparatură medicală și încep demersurile pentru achiziționarea de aparatură medicală. Ei estimează în jur de două-trei luni licitația, apoi se semnează contractele și începe livrarea de aparatură. Undeva până în vară noi sperăm să le avem puse pe poziții. 17,2 milioane de lei am estimat necesarul pentru aparatură, bănuiesc că în urma licitației se va obține un preț mult mai mic, pentru că de-aia se fac licitații”, ne-a declarat Marius Craina.

Managerul Spitalului Județean Timișoara spune că a fost angajat și personalul necesar care va lucra în Clinica de Mari Arși. “Personalul este deja angajat, parte din personal pleacă la training-uri, și numai bine folosim astea două-trei luni de zile până vine aparatura pentru pregătirea profesională a personalului. Se merge la centre similare din străinătate, costurile sunt suportate, de asemenea, de Ministerul Sănătății, fiind finanțate prin Banca Mondială”, a conchis Marius Craina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.