Tupeiştii traficului timişorean, SANCȚIONAȚI de Poliţia Locală. Vezi câți au plătit pentru...

Tupeiştii traficului timişorean, SANCȚIONAȚI de Poliţia Locală. Vezi câți au plătit pentru că au parcat pe străzi pietonale şi în parcuri

0
DISTRIBUIȚI

Unii şoferi din capitala Banatului sfidează legea fără pic de bun-simţ. Întrucât interdicţiile de a intra cu maşinile în parcuri sau pe străzile pietonale nu sunt pe placul lor, cetăţenii certaţi cu legea îşi lasă autovehiculele pe unde îi taie capul, pentru că de prea multe ori faptele lor rămân nesancţionate.

Agenţii de la Poliţia Locală sunt însă extrem de vigilenţi, aşa că cei care se cred deasupra legii sunt puşi la plata unor sume frumuşele. „Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au intensificat, în aceste zile, ca urmare a sesizărilor de la cetățeni, dar și în urma constatărilor din teren, acțiunile cu privire la oprirea, staționarea autovehiculelor în zonele de parcuri, pe spațiile verzi, precum și pe malurile Canalului Bega, unde este obstrucționată inclusiv circulație pietonilor și cea a bicicliștilor. Astfel, în ultimele patru zile, au fost depistate un număr de 69 de autoturisme parcate neregulamentar în zona localului Căpițe, în Parcul Justiției, în Parcul Rozelor, în zona localului Fratelli, din cele 69 de autoturisme pe parbrizele cărora au fost lipite colante, în cazul a 22 dintre acestea fiind deja întocmite procese verbale de constatare a contravenției, ceilalți conducători auto urmând a fi și ei sancționați în zilele următoare.


Sancțiunile pentru astfel încălcări ale legislației se încadrează între 290 lei și 725 lei, și 2 sau 3 puncte penalizare la permis în funcție de fapta comisă, respectiv oprire, staționare sau intrare pe acces interzis, conform OUG 195/2002 sau de 500 lei conform HCL 371/2007 modificată pentru parcarea pe spațiul verde sau în zonele de parcuri”, anunţă Poliţia Locală.

Nici cei care parchează pe străzile pietonale nu sunt iertaţi de oamenii legii, care scriu amenzi fără discuţii sau tocmeli. În ultimele patru zile, agenții de la Poliția Locală au depistat un număr de 71 de conducători auto care au încălcat legislația, fiind surprinși cu mașinile în zona centrală. „Cele mai multe situații de acest gen au fost constatate pe str. Augustin Pacha, unde au fost aplicate 43 de colante și au fost întocmite 15 procese verbale de constatare a contravenției șoferilor care s-au prezentat la autoturisme, alte zone în care au fost constatate astfel de probleme fiind Piața Sfântul Gheorghe și str. Sergent Mușat. Polițiștii locali fac apel la cetățeni să respecte legislația în ceea ce privește oprirea, staționarea și pătrunderea în străzile cu acces interzis pentru a evita astfel aplicarea de sancțiuni care pot ajunge până la 725 lei și trei puncte penalizare la permis”, a mai transmis Direcţia de pe strada Avram Imbroane.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.