Primarul Robu a găsit vinovații ”de serviciu” pentru închiderea străzii Popa Șapcă....

Primarul Robu a găsit vinovații ”de serviciu” pentru închiderea străzii Popa Șapcă. Ce teorie a conspirației a prezentat

0
DISTRIBUIȚI
vestigii popa sapca
Vestigii arheologice descoperite pe str. Popa Șapcă.

Primarul Timișoarei a venit cu noi acuzații la adresa arheologilor Muzeului Național al Banatului, după ce lucrările pe șantierul Popa Șapcă au fost oprite pe o porțiune pentru realizarea de cercetări arheologice.

În cadrul conferinței de presă organizată, astăzi, la Primăria Timișoara, Nicolae Robu a precizat că nu se justifică închiderea lucrărilor pe o porțiune atât de mare și că se întrec “absolut toate limitele”.

“La Popa Șapcă avem contract de cercetare arheologică cu finalitate descărcare arheologică, am semnat contractul și azi sau mâine se va da ordinul de începere a lucrărilor. Le cer arheologilor să lucreze cu dedicare, cu dăruire, astfel încât, într-un timp cât mai scurt să putem încheia cercetarea arheologică, să avem descărcarea arheologică și să putem relua lucrările. Ceea ce am spus inițial este confirmat, nu se justifică închiderea lucrărilor pe toată porțiunea străzii. Se întrec absolut toate limitele. La Popa Șapcă lucrările s-ar fi putut termina 100% înainte de venirea iernii, cu jumătate de an înainte de termenul contractual, așa am vrut noi să ne organizăm, dar mereu ni se pun bețe în toate, controale peste controale și opriri peste opriri, toate aceste lucruri ne încurcă”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei crede că PSD boicotează lucrările, pentru că nicio instituție nu lucrează de capul ei și a precizat că este „luptător”, motiv pentru care intenționează să protesteze în stradă pentru a “opri acest boicot”.

“Aceste instituții ale statului care mereu creează probleme nu lucrează de capul lor, sunt sub controlul puterii politice și nu am niciun dubiu că PSD face un boicot.


Îl face cu un cinism încât încearcă să țină traficul auto perturbat încă o iarnă. Încerc la Popa Șapcă și la Jiul să fac lucrările să se termine înainte de venirea iernii, ori PSD face tot posibilul să se întârzie lucrările. Sunt luptător și n-o să mă las, vom ieși și în stradă să oprim acest boicot. Se vorbește de deschidere de dosar penal pentru firma care a făcut lucrările la Popa Șapcă fără să ceară descărcare arheologică. Avem aviz dat perfect legal care nu cerea așa ceva”, a mai precizat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei spune că există posibilitatea ca pe perioada cercetărilor arheologice de la Popa Șapcă, acestea să fie monitorizate 24 de ore din 24 pentru a se vedea ce descoperiri vor face arheologii și apoi să fie trași la răspundere.

“Toată lumea e sub o anumită comandă. Și în 2004, când era Năstase premier și erau pesediștii infiltrați peste tot, s-au crezut veșnici la putere și deasupra interesului public, deasupra legilor, deasupra orice. Asta fac și acum, comportamentul de acum e aidoma celui de atunci. Toți care se comportă astfel în politică se dovedesc a fi uriași cu picioare de lut. Cineva a mers la Comisia Națională de Monumente și a pus problema în alți termeni și s-a dispus să se facă cercetare arheologică. O să filmez 24 de ore din 24, să vedem care e volumul de cercetări arheologice, o să vedem ce descoperiri arheologice vor fi și locul unde vor fi ele regăsite și apoi să dea socoteală. Că în țara asta mai există și procuratură și alte instituții care cred că-și fac datoria în interes public”, a conchis primarul Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.