Timișorenii NU vor fântână cu jocuri de lumini în Parcul Botanic. Petiție...

Timișorenii NU vor fântână cu jocuri de lumini în Parcul Botanic. Petiție împotriva obiectivului de 2 milioane de euro

0
DISTRIBUIȚI

A vrut să amenajeze o fântână cu jocuri de lumini pe Bega, însă, a renunţat la idee după ce s-a convins că adâncimea apei nu permite implementarea unui astfel de proiect. Şi totuşi, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a găsit o altă soluţie pentru a realiza mult visata fântână cu jocuri de lumini în valoare de 2.000.000 de euro. Noua locaţie aleasă de edil este Parcul Botanic din Timişoara, locaţie pentru care deja s-a început realizarea documentaţiei aferente implementării proiectului. Nu toţi timişorenii sunt însă de acord cu visul primarului Nicolae Robu, aşa că, pe internet, a apărut o petiţie împotriva obiectivului, semnată deja de câteva sute de persoane.

„Noi, semnatarii, solicităm Domnului Primar Nicolae Robu încetarea procedurilor de realizare a obiectivului «Fantană ornamentală muzicală în Municipiul Timisoara» în Parcul Botanic.
Motivele pentru care ne împotrivim că acest proiect să fie realizat în Parcul Botanic Timișoara:
-Importantă spațiilor verzi este de necontestat pentru rolul de imbunatire a calității aerului unui oraș, iar în condițiile în care Timișoara nu respectă nici în acest moment numărul de metri pătrați de spațiu verde pe cap de locuitor impus prin lege și de asemenea prin normele europene, considerăm că fiind inadmisibilă micșorarea celui existent.
Menționam că Pădurea Verde nu intră în calculul spațiului verde pe cap de locuitor, nefiind eligibila nici din punct de vedere al poziționării (afară din perimetrul Municipiului Timișoara, conform PUG) și nici din punct de vedere administrativ (primăria are în administrare o porțiune foarte mică din Pădurea Verde
-Lucrările necesare construrii unei fântâni presupun spargerea și distrugerea parcului pe zone mai extinse deoarece va fi necesară racordarea la utilități, precum și amplasarea unui bazin parțial îngropat de 30×60 m.
Aceste lucrări precum și necesitatea depozitării materialelor de construcții pe sit, vor duce la distrugerea ireversibilă a vegetației.
-Fântânile arteziene au o durată de funcționare limitată la sezonul cald, în restul anului find secate.
Considerăm că aceste fântâni își au rolul lor benefic în cadrul unui oraș, și anume de a umidifica aerul în timpul sezonului cald când aerul este mai uscat, fiind potrivite în mod special în piețe și piațete unde predomina betonul sau pavajul.


În cadrul unui parc botanic, o fântână arteziană vine că o intervenție artificială și nespecifică locului, fiind în ultima instanță redundantă în condițiile în care un parc este un biomecanism autosuficient”, se arată în petiţia care poate fi semnată aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.