ALARMĂ Poliția de Frontieră a ridicat gradul de alertă la granița cu...

ALARMĂ Poliția de Frontieră a ridicat gradul de alertă la granița cu Serbia la 2

1
DISTRIBUIȚI

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a ridicat gradul de alertă la 2 la frontiera cu Serbia, 1 fiind pragul maxim. Surse din cadrul MAI au confirmat faptul că ridicarea gradului de alertă a dus la mobilizarea de forțe suplimentare din cadrul altor structuri ca sprijin pentru Poliția de Frontieră și intensificarea măsurilor de patrulare în zona de graniță. Măsura vine în condițiile în care, în ultimele zile, a început să crească afluxul de migranți care ajung în România din Serbia. Ieri, în zona sectorului Lunga polițiștii de frontieră au observat un grup de aproximativ 30 de persoane care vroiau să intre peste câmp, dar au fost alertate autoritățile sârbe și migranții au fost întorși din drum.

Contactat de PRESSALERT.ro , Fabian Bădilă, purtătorul de cuvânt al IGPF a declarat că ”luăm măsuri de întărire a frontierei și acționăm în baza analizei de risc”.

Ieri, IGPF a transmis un comunicat de presă în care anunța creșterea capacității operative.


”Pentru gestionarea fenomenului s-a pus accent colaborarea cu autorităţile de frontieră din ţările vecine. Astfel, la frontiera cu Serbia, în vederea îmbunătăţirii colaborării dintre cele două state şi gestionării eficiente a fenomenului la graniţa comună, au început misiunile de patrulare în comun de către autorităţile de frontieră dintre cele două ţări. La frontiera cu Ungaria, cooperarea transfrontalieră cu autoritățile ungare este foarte eficientă, în acest sens fiind desfășurate acțiuni comune de prevenire și combatere a migrației ilegale și permanent se desfășoară un schimb operativ de date și informații, în vederea depistării persoanelor care încearcă să treacă ilegal frontiera. De asemenea, la graniţa cu Bulgaria, controlul la frontiera dintre cele două ţări se realizează în comun, fapt pentru care migranţii depistaţi sunt  predați autorităților de frontieră bulgare, în baza documentelor bilaterale de colaborare, în vederea continuării cercetărilor”, se arată în comunicatul IGPF.

1 COMENTARIU

  1. Mda….pot ridica si la nivelul X daca tehnica de supraveghere este DEFICITARĂ !!!!!
    Asta e problema, lipsa tehnicii mobile de supraveghere!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.