Promisiunile primarului Robu în prima zi de şcoală. Lista şcolilor care se...

Promisiunile primarului Robu în prima zi de şcoală. Lista şcolilor care se vor moderniza

0
DISTRIBUIȚI

Cu promisiuni de mai bine şi scuze care de care mai diverse pentru care progresul promis nu a devenit încă realitate – aşa a început anul şcolar 2017 – 2018 în Timişoara. Prezent la festivitatea de deschidere a anului şcolar dela Colegiul Bănăţean, primarul capitalei Banatului, Nicolae Robu, a promis că multe din şcolile din oraş vor avea parte de modernizări.

„La Şcoala Generală 30 vom avea o foarte mare investiţie care va însemna construirea a două noi corpuri, dar investiţia este mai amplă de atât şi sper ca atunci să fie suficiente spaţii când vom finaliza aceste spaţii ca toată lumea să înveţe de dimineaţă.


Este un deziderat. Şansele sunt de 99% ca investiţia să se facă pe venituri proprii ale primăriei. Trebuie să scoatem la licitaţie proiectarea. O parte din containerele cerute de şcoală au venit, o altă parte va veni, pentru că şi asta este o soluţie, folosirea de containere. Există containere foarte bine gândite şi reprezintă o soluţie cel puţin pentru o perioadă de timp. Şi la Moisil vom avea extensii, dar toate asta iau timp. Vrem să cumpărăm clădiri, numai că, din păcate, nu avem ce în preajma şcolilor actuale. Spre exemplu, pentru Colegiul «C. D. Loga» am vrut să cumpărăm clădirea în care a funcţionat liceul Poştei. Din păcate, Poşta Română nu vrea să vândă acea clădire, ba chiar m-a mirat reacţia cu un soi de ostilitate în ton a conducerii acestei instituţii când eu am spus că dorim să cumpărăm clădirea”, a declarat primarul.

Acesta i-a încurajat din nou pe directorii de şcoli să îi facă cunoscute toate nevoile instituţiilor pe care le conduc, pentru a putea fi alocaţi suficienţi bani de la bugetul local.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.