ISC Timiș a refuzat să se expertizeze lucrările de la Palatul Huniade...

ISC Timiș a refuzat să se expertizeze lucrările de la Palatul Huniade unde diriginte de șantier a fost și soțul directoarei Popescu VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

„Telenovela” lucrărilor care se execută de ani buni la Castelul Huniade din centrul Timișoarei este departe de a se încheia. Aflată în această seară în studioul HDV, la emisiunea PRESSALERT LIVE, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Roxana Iliescu, a făcut o dezvăluire care a scos la iveală unul dintre interesele amânării expertizei de verificare a lucrărilor din ultimii zece ani.

„Am făcut eforturi atât eu, cât și colegi din Consiliul Județean Timiș, aflându-ne pe ultimul contract încheiat în ceea ce privește lucrările în partea de nord-vest la Castelul Huniade, ca toată lumea implicată să se așeze la masă, să dispună și să execute lucrurile de așa manieră încât să putem merge mai departe. Degeaba am fost pe șantier chiar și în zilele din weekend. S-a întrunit comisia pentru recepția la terminarea lucrărilor, iar aici, surpriză! Din comisia care fac parte reprezentanți ai Primăriei Timișoara, ai Inspectoratului de Stat în Construcții, ai consiliului județean, specialiști care trebuiau să se pronunțe, din cei nouă, doar șapte și-au spus un punct de vedere comun, acela de amânarea recepției și efectuarea unei expertize. Ceilalți doi au dat din umeri”, a explicat Roxana Iliescu.

Cei doi reprezentanți ai comisiei care au refuzat să se pronunțe sunt chiar membrii ai Inspectoratului de Stat în Construcții, iar vicepreședintele CJ Timiș, Roxana Iliescu, a făcut legătura.


Castelul Huniade reprezintă un monument de clasa A, iar când proiectantul spune că nu a fost respectat proiectul înseamnă implicații de ordin penal. Cei doi care nu au vrut să aibă nicio poziție de amânare a recepției la terminarea lucrărilor și efectuarea unei expertize sunt reprezentanții ISC-ului, inspectorat condus de doamna Vergina Popescu, cu care am avut două întrevederi, dar din care nu am înțeles nimic. În ultimii zece ani am avut un singur constructor, au fost mai mulți diriginți de șantier. Din analiza documentelor, care sunt publice, am remarcat faptul că anumite procese verbale de recepție încheiate în această perioadă, care urmează a fi expertizată, sunt semnate inclusiv de domnul diriginte Popescu, soțul doamnei Vergina Popescu”, a dezvăluit Roxana Iliescu.

Cât despre întâlnirea cu Ioan Furdui și Corina Cristian, cei doi reprezentanți ai Inspectoratului de Stat în Construcții, Roxana Iliescu a spus că „a fost o întâlnire comunistă. Au ridicat din umeri, nu au avut niciun punct de vedere”.

Reamintim că firma Stareto SRL, cea care a reabilitat porțile de intrare în Timișoara de pe Calea Lugojului și Calea Aradului fără licitație deoarece primăria a emis autorizații de construire în regim de urgență pentru a se evita licitația, și soțul șefei Inspectoratului de Stat în Construcții Timiș au avut lucrări în comun. Unul dintre proiectele unde Ioan Popescu, soțul șefei ISC Timiș, a fost diriginte de șantier și a verificat lucrările efectuate de Stareto SRL a fost renovarea sălii de consiliu local din sediul Primăriei Timișoara.

Roxana Iliescu a anunțat că, din fericire, șapte din cei nouă membrii ai comisiei au semnat pentru efectuarea expertizei și în urma licitației a fost desemnată firma care are 90 de zile să stabilească dacă lucrările efectuate în cei zece ani la castel corespund cu proiectul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.