Timişorenii de la Peregrinii reînvie muzica veche printr-un concert cu motto-ul Swing...

Timişorenii de la Peregrinii reînvie muzica veche printr-un concert cu motto-ul Swing Heil

0
DISTRIBUIȚI

Tinerii muzicieni care alcătuiesc trupa Peregrinii pregătesc un nou concert din seria Şcoala Barzilor, în cadrul căruia vor interpreta piese din epoca anilor 1930 – 1940.

„În anii 30 ai secolului trecut, un grup de tineri curajoși care iubeau muzica interzisă de autoritățile de atunci au trăit periculos și au plătit cu viața dorința de a cânta și a dansa swing și jazz.


Salutul Swing Heil era o parafrază ironică a sloganului oficial.
În memoria lor, suntem invitați să ne amintim de muzica uitată a acelei generații, în seara unui concert inedit. Redescoperirea acestor vechi cântece, pe care spectatorii le vor recunoaște poate cu surprindere, a fost sarcina muzicienilor din trupa Peregrinii, ei vor oferi acest concert live, operând cu acest prilej și o schimbare de stil“, spun organizatorii evenimentului.

Concertul face parte din seria de evenimente Şcoala Barzilor, care reînvie vârstele istorice ale muzicii, fiind un proiect al asociației Pro Durabil, desfășurat cu sprijinul Consiliului Județean Timiș. Concertul Swing Heil are loc vineri, 6 octombrie, de la ora 20, în spațiul deja consacrat al cafenelei 1740 Music Cafe. Intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.