Procurorii statului circular

Procurorii statului circular

0
DISTRIBUIȚI

Tragedia porții morții de pe Calea Lugojului a scos la iveală un lanț incredibil de ilegalități pe care nu l-ai crede posibil în una dintre cele mai mari primării din România unde, teoretic, există proceduri și un sistem de control. Teoretic. Practica ne arată că respectarea legii reprezintă o excepție și nu o regulă în Primăria Timișoara. Să ai o tragedie provocată de o lucrare făcută violând legea în cel mai barbar mod, iar după două luni să continui la fel, deschizând pasajul Jiul fără a exista recepție tehnică a lucrării, asta înseamnă mai mult decât tupeu.

Încet, încet, excesele administrației Robu au devenit obișnuință pentru mulți.


Iar acest lucru este cel mai periculos. Pentru sănătatea societății, în primul rând. Când vezi isteria de la televizor cu statul paralel, procurori, servicii secrete, și te uiți ce se întâmplă de fapt în jur începi să crezi că te afli de fapt în statul circular. Un stat circular în care procurorii se învârt în cerc, găsind tot felul de motive pentru inacțiune – că nu mai au instrumente legale, că e greu fără servicii, că se schimbă legile, că e mult de lucru și nu se autosesizează, așteptând să facă vreo plângere cineva. Inacțiunea este o formă de complicitate perversă cu cei care și-au făcut din sfidarea legii regulă.

Scuze, multe scuze, în timp ce sunt nenumărate situații halucinante, în care infracțiunile le vede și un nespecialist în drept, rămân neinvestigate. Se consumă energie și timp pentru tot felul de spețe în care „ținte” sunt tot felul de primari de comune sau funcționari de mâna a doua, în timp ce abuzurile marilor baroni sunt ignorate cu grație chiar dacă în spațiul public apar dovezi incontestabile. Este mai comod să stai în birou și să te ocupi de mărunțișuri. Pentru că salariul ăla baban tot îl primești. Singura grijă trebuie să fie ca de la an la an să stai tot mai bine-n statistici. Ce contează că poporul plătitor de taxe așteaptă de la tine, procuror, să-i duci în fața justiției pe cei care tâlhăresc țara în fiecare zi, zâmbind sfidător. În ritmul acesta, furia celor care vor justiție împotriva procurorilor va fi mai mare decât a infractorilor. Și timpul trece repede.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.