Spectacol fantastic, lansare a programului pentru 2021. Ce spune președintele Asociației Timișoara...

Spectacol fantastic, lansare a programului pentru 2021. Ce spune președintele Asociației Timișoara Capitală Culturală despre un altfel de „circ”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: southbankcentre.co.uk

Cu un super spectacol de circ – așa începe la Timișoara implementarea programului Capitală Culturală Europeană pentru anul 2021. Artiștii din cadrul CIRKUS CIRKÖR vor susține mai multe reprezentații în capitala Banatului. De-a lungul timpului, compania artistică scandinavă a inițiat în arta circului nu mai puțin de 400.000 de oameni.

Președintele Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană, Simona Neumann, a explicat că primul spectacol organizat în cadrul implementării programului Capitală Culturală Europeană are un rol de educare a publicului.

„Am hotărât să ne asumăm acest risc, în primul rând tocmai ca să corectăm sau să formăm gustul publicului în acest sens. Circul contemporan nu este specific Timișoarei, nici României, dar prin programul 2021 avem această misiune să aducem elemente noi, să nu mergem pe căi bătătorite.


Faptul că am început acum este un moment bun să vedem dacă putem forma gustul și eu cred că da. Publicul timișorean este obișnuit cu evenimente de artă stradală, circul aduce și aceste elemente și altele în plus. Când spunem circ ne referim de cele mai multe ori la conotația peiorativă. Avem foarte mult circ în România, de diferite tipuri, și am dorit să spargem puțin gheața și să arătăm valențele proprii ale acestui cuvânt și cele artistice, este un alt motiv pentru care am debutat cu această formă de artă. O să scoatem bilete la vânzare pentru a-i educa pe oameni că arta costă bani, neuitând să avem momente speciale. E un test și un mod de a educa publicul că arta costă bani”, a declarat Simona Neumann.

Artiștii CIRKUS CIRKÖR vor ajunge la Timișoara cu spectacolul “LIMITS”, în 22 noiembrie având programate două reprezentaţii gratuite pentru tineri, iar pe 23, 24 și 25 noiembrie vor sustine trei spectacole publice pe bază de bilet, începand cu ora 20.00. Spectacolele vor avea loc la Sala “Constantin Jude“ (Olimpia) – aleea F.C. Ripensia, nr.7, Timisoara.

Spectacolul “LIMITS“ este conceput și regizat de care Tilde Björfors, fondatorul și directorul artistic al CIRKUS CIRKÖR. Cu o vastă experienta artistică, acesta a pus în scenă și alte spectacole de succes internaţional ca Borders, Knitting Peace, Wear it like a crown sau Inside out. Presa internaţională a descris spectacolul “LIMITS” ca fiind ”o formă de artă infinită precum cerul, ce simbolizează ”echilibrul dintre viaţă şi moartea cu care se luptă”, dar și ca “o excepţională poezie de circ, pe o temă de maxim interes: migraţia”. Detalii legate de eveniment puteți găsi aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.