Un singur gol în noroi, în primul amical disputat de ACS Poli....

Un singur gol în noroi, în primul amical disputat de ACS Poli. Ionuț Popa, nemulțumit de cum a decurs pregătirea de iarnă, mai așteaptă întăriri FOTO

1
DISTRIBUIȚI

ACS Poli a învins Ghiroda în primul test al iernii. Singurul gol al formației pregătite de Ionuț Popa a fost marcat de juniorul Lucian Oprea. Tehnicianul timișorenilor i-a folosit și pe cei trei străini aflați în probe, dar nu a dat deocamdată un verdict clar în privința acestora. Cele mai mari șanse să rămână le are însă tunisianul Alaa Bouslimi.

Formația de Liga I nu a putut disputa primul amical în Poiana Brașov, acolo de unde echipa a revenit de două zile. Testul cu Ghiroda s-a jucat în condiții improprii. Locul de desfășurare ales fiind terenul ”3” de antrenament, unul devenit rapid mocirlos.

În prima repriză Popa a mizat pe fundașul tunisian Bouslimi, dar și pe Zoran Radu (F. Becicherecu) și atacantul ugandez Kayondo Mahadi, dintre trialiști. Primul s-a evidențiat prin duritate. Ceilalți nu au impresionat. În minutul 32 a fost marcat singurul gol al partidei. Tânărul Lucian Oprea a reluat sub bară după ce mingea i-a revenit după ce a luat la țintă unul dintre stâlpii porții.

În repriza secundă în defensivă și-a făcut apariția și sud-africanul Ntombela Khanya, dar e greu de apreciat prestația sa dată fiind dominarea clară a echipei de ligă superioară. Ghiroda, preluată de Ilie Rotariu, a replicat o dată periculos prin Alex Baranyi, care a trimis în bară dintr-o lovitură liberă. ACS Poli a mai avut ocazii foarte mari prin primul venit. De trei ori Alex Popovici a trecut pe lângă gol sau l-a evidențiat pe portarul Gârlea.

Următorul amical al lui ACS Poli va fi mâine, în deplasare la Național Sebiș (L3), de la ora 15.00.

ACS Poli: Curileac – Haruț, Melinte, Bouslimi, Neagu – Artean, L. Oprea – Z. Radu, Croitoru, Velcotă – Kayondo Mahadi. Au mai intrat: Smaranda, Straton – Cochințu, Bocșan, Khanya, Șeroni, Vașvari, Zaluschi, Popovici, Bîrnoi, Doman, Drăghici. Antrenor: Ionuț Popa:

ACS Ghiroda: Gîrlea – Mancaș, Al. Lazăr, Gavriluță, D. Ciobanu, Gînju, C-tin Popa, D. Pop, Budică, V. Opriș, Baranyi. Au mai intrat: Florin, Barbu, Dincă, M. Olariu, Hoțca, Berivoiescu, R. Panc, Totic, Mașniță, Saizu. Antrenor: Ilie Rotariu.

Ionuț Popa: ”Pregătirea nu a fost cum mi-am dorit”

Tehnicianul lui ACS Poli spune că nu a fost încântat de stagiul de la Poiana Brașov din acest an din cauza absențelor din lotul său.


Mai mulți jucători de bază au lipsit și azi. Ionuț Popa nu și-a făcut o părere clară despre nou veniț. Alaaedine Bouslimi pare mai aproape de cerințe, dar o decizie va fi luată înaintea startului sezonului, până atunci ”principalul” bănățenilor mai așteaptă doi jucători.

”Ca orice început, mai greu. Cel puțin în repriza a doua m-au dezamăgit unii jucători. Printre cerințe era 60-70% să-și aducă aportul, din păcate câțiva cu experiență m-au dezamăgit. Mă dezamăgește că am ratat mult. Pregătirea m-a nemulțumit și ea. Nu a fost așa cum mi-aș fi dorit. Eu consider că atunci când 70-80% duc pregătirea de la un capăt la altul. La noi doar opt au reușit să facă acest lucru. Au lipsit o serie de jucători. Cu unul, două sau patru antrenamente. Munteanu în Germania, străinii au venit mai târziu. Cânu, Ciucur, Străuț, au lipsit și ei. Străuț are o problemă la coaste, Gabi la inghiniali, Ciucur la genunchi, a fost și la Pompiliu Popescu. Îl așteptăm pe Munteanu săptămâna viitoare și să vedem ce putem face. Nu pot să trag o concluzie cu jucătorii din teste. Adversarul mai mult s-a apărat, aștept să-i văd și în celelalte jocuri. Eu mai aștept un mijlocaș și un atacant. Bouslimi e un jucător care a jucat titular și a marcat unde a jucat, are agresivitate, sper să se acomodeze. Sper să trag o concluzie la finalul săptămânii viitoare”, a declarat Ionuț Popa.

”Am avut doar cinci zile de antrenament. Mă aștept ca echipa să crească, are potențial, sunt mulți jucători de perspectivă. Mă bucur că am ajuns să antrenez echipa de la Ghiroda, condițiile sunt bune. În viitorul nu foarte îndepărtat echipa va trebui să promoveze în Liga a II-a. Sunt mulțumit de cum s-au prezentat, cu o echipă de Liga I. Deși terenul i-a încurcat pe ei”, a spus și Ilie Rotariu, antrenorul Ghirodei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.