Cum apără primarul Robu pasajul Jiu de șoferii de TIR care vor...

Cum apără primarul Robu pasajul Jiu de șoferii de TIR care vor să ”atace” poarta de intrare

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a luat măsuri pentru stoparea circulației TIR-urilor prin zona Pasajului Jiul. Edilul Nicolae Robu susține că pasajul este proiectat să țină cel puțin 100 de ani, însă din cauză că șoferii de TIR nu respectă restricțiile de înălțime impuse în zonă, lucrarea abia inaugurată ar putea să intre destul de des în reparații. Pentru a se asigura că în zonă se respectă regulile, primarul a cerut instalarea unui post permanent al Poliției Locale.

„Există un post fix 24 de ore din 24 pentru că un număr de șoferi de TIR-uri sunt absolut iresponsabili, apropo de legislație, sunt absolut iresponsabili.


În prima săptămână după ce am înființat acest post, fix acolo au fost sancționați 21 de șoferi de TIR-uri care au vrut să treacă prin subpasaj deși au interdicție de gabarit. Știți bine că un astfel de iresponsabil a intrat cu un TIR care a izbit poarta de protecție, pentru că proiectantul s-a gândit că vor fi și altfel de indivizi. Probabil că nu a estimat câți sunt și cât de frecvent se manifestă, dar am fost prevăzători și a impus realizarea unor porți metalice de protecție, care au înălțimea mai joasă ca înălțimea pasajului. Unii cică dau drumul la aer din roți să coboare mașina cu cinci centimetri și se duc cu viteză mică, milimetric, nu îi interesează că perturbă traficul. Acel pasaj este făcut să reziste 100 de ani, nu să fie lovit de TIR-uri și să ne cauzeze apoi tot felul de probleme”, declarat Robu.

Primarul are și o soluție pentru stoparea circulației TIR-urilor prin zonă. Deocamdată, totul este la stadiul de idee pentru simplul fapt că o asemenea tehnologie s-ar putea să nu fi fost inventată. „Căutăm soluții electronice acum. Eu am dat niște sugestii, dată fiind și profesia mea, niște soluții electronice cu care să depistăm mașinile supra gabaritice mult mai devreme decât în apropierea subpasajului. Vom pune în mai multe poziții acele sisteme și sperăm să rezolvăm problema, pentru că asta nu e o soluție pe termen lung, ci e o soluție de forță majoră”, a spus Robu. Conform primarului, sistemele de detecție ar urma să alerteze poliția locală și cea rutieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.