Polițist din Timiș prins în flagrant în timp ce mijlocea, cu bani,...

Polițist din Timiș prins în flagrant în timp ce mijlocea, cu bani, împăcarea între o victimă și un agresor. Ce sumă a fost „partea” lui

1
DISTRIBUIȚI

Un polițist de la IPJ Timiș a fost prins în flagrant, ieri, de ofițeri DGA în timp ce îi dădea 550 de euro unui bărbat, care a fost și denunțător în acest caz. Suma reprezenta o parte din 4600 de lei primiți de la o altă persoană pentru soluționarea unui dosar penal, caz în care a fost implicat și bărbatul care l-a denunțat pe agent.

În urmă cu trei luni, un bărbat de 34 de ani a fost bătut de un altul, iar în acest caz a fost deschis un dosar penal în care cercetările au fost făcute de un polițist din Gătaia. Anchetatorii au descoperit că lucrurile au luat o întorsătură ciudată. „În timpul cercetărilor, polițistul i-a cerut părții vătămate să-și schimbe declarația, însă aceasta a refuzat, constituindu-se parte civilă în cauză cu suma de 10.000 lei.


La data de 10 ianuarie a.c., partea vătămată s-a întâlnit cu agresorul său, aflând de la acesta că i-a dat agentului de poliție suma de 4600 lei pentru a i-o înmâna deoarece dorește să se împace. Întrucât polițistul nu îi remisese nicio sumă din banii primiți de la agresorul cercetat în dosar, partea vătămată l-a căutat și i-a solicitat banii primiți de la agresor în scopul împăcării. Polițistul a recunoscut că a primit suma menționată însă i-a precizat că nu are banii dar că, până la sfârșitul lunii ianuarie, îi va da 4000 lei, cu mențiunea că suma de 600 lei este ,,partea lui” pentru soluționarea dosarului, respectiv pentru că l-a convins pe agresor să-i dea banii”, se arată în comunicatul DGA.

Astfel, vinerea trecută polițistul i-a dat victimei 1500 de lei urmând ca ieri să-i dea și restul de 2500 de lei. Bărbatul a decis însă să-l denunțe pe polițist, ceea ce a și făcut în ziua următoare.

Polițistul are acum dosar penal pentru luare de mită. Sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, această acțiune a avut sprijinul Poliției Timiș și al ofițerilor de poliție judiciară din cadrul D.G.A. – Serviciul Operații – Biroul 2 Timiș.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.