Taximetriștii protestează la Timișoara, după altercația pe străzile orașului cu șoferi de...

Taximetriștii protestează la Timișoara, după altercația pe străzile orașului cu șoferi de la Uber FOTO VIDEO UPDATE 4 Sancțiuni pentru participanți, de la poliție

1
DISTRIBUIȚI

Zeci de taximetriști sunt adunați, la această oră, în zona clubului Heaven, într-o acțiunea de protest nemaiîntâlnită la Timișoara. Aceasta vine după scandalul care s-a desfășurat în această noapte, pe străzile orașului, când mai mulți șoferi de la Uber au fost urmăriți de taximetriști, într-o cursă care s-a sfârșit la poliție.

Toți taximetriștii adunați sunt de la firma Tudo. Aceștia spun că nemulțumirile lor legate de șoferii de la Uber se referă la faptul că aceștia nu dau bonuri fiscale, iar ei, taximetriștii, trebuie să plătească taxe și impozite. La protest a fost și unul din șoferii agresați noaptea trecută. Acesta a povestit că ar fi fost agresat într-o parcare din Calea Aradului de 10-15 șoferi de la Uber, pe motiv că ar fi blocat un loc în parcare. Taximetriștii au plecat în marș pe străzile orașului. ”Vreo 10-15 șoferi de la Uber m-au amenințat că-mi iau gatul într-o stație de taxi de pe Calea Aradului, clienții pe care i-am avut în mașină au început să plângă am apăsat butonul verde și am spus la dispecerat să sune la 112, apoi colegii i-au găsit în parcarea de la mall. S-au luat de mine pentru că au ocupat niste locuri rezervate pt taximetriști in parcare, eu nu le-am zis nimic, dar i-am deranjat că m-am uitat și am văzut că aveau instalata aplicația de la uber”, ne-a declarat Vasile Bălan, taximetristul agresat.

UPDATE Taximetriștii au ajuns în zona Soarelui, cartierul în care locuiește primarul Nicolae Robu. Nu au stat mult pe aici și au plecat înspre alte zone din Timișoara, Calea Dorobanților sau Buziașului. Printre zonele prin care trec se numără sediul Poliției Locale și Prefectura Timiș.
UPDATE 2 Taximetriștii spun că în cazul în care nu se va lua o măsură împotriva uber, vor fi organizate zilnic proteste spontane in mai multe orașe din țară, următorul va avea loc mâine dimineață, de la ora 09.00. „Să ne spună după ce lege lucrează cei de la Uber, nu au casă de marcat, nu au nimic.


Ei fac același lucru că și noi, transport de persoane contracost, dar noi plătim autorizații, atestate, ei nu plătesc nimic”, a spus unul dintre protestatari.
UPDATE 3 Potestul taximetriștilor s-a încheiat.
UPDATE 4 “În urma protestului organizat în cursul zilei de astăzi, 28 ianuarie 2018, pe raza municipiului Timișoara, de către taximetriști, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de împiedicare sau îngreunare a circulației pe drumurile publice și instigare publică, fiind întocmit un dosar penal in rem în acest sens. Totodată, toți participanții la protestul neautorizat urmează să fie sancționați contravențional conform Legii 60 din 1991 privind participarea la adunări publice nedeclarate și neautorizate. Amenzile sunt cuprinse între 500 și 5.000 de lei”, ne-a declarat Ionuț Sârbu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Timiș. De asemenea, cei peste o sută de taximetriști care au participat la protestul pe de străzile Timișoarei urmează să fie chemați la sediul IPJ Timiș pentru a fi audiați.

Foto: Virgil Simonescu

1 COMENTARIU

  1. Puturosilor de taxicarutasi le este frica de concurenta care contrar celor afirmate platesc si ei taxe la stat si calitatea serviciilor oferite este la un standard mult mai mare decat in TAXIcarute(nu generalizez,mai sunt si taximetristi seriosi cu clientii).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.