Țara Hațegului, promovată la Londra. Ce obiective turistice le-au fost recomandate englezilor

Țara Hațegului, promovată la Londra. Ce obiective turistice le-au fost recomandate englezilor

0
DISTRIBUIȚI

Ţara Haţegului-Retezat, a treia destinaţie ecoturistică certificată din România, a fost promovată alături de alte zone turistice româneşti la Târgul Internaţional de Turism de la Londra, care a avut loc la începutul acestei luni şi a prezentat cele mai atractive destinaţii de vacanţă sau excursii.

De cel mai mare interes s-au bucurat produsele tradiţionale şi atracţiile cu specific românesc dar şi alte obiective turistice.


Această zonă este singura din ţară în care se află două situri de importanţă internaţională – Rezervaţia Biosferei Retezat şi Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului – recunoscute şi promovate de UNESCO, trei mari arii protejate – Parcul Naţional Retezat, Parcul Natural Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului şi Parcul Naţional Grădiştea Muncelului-Cioclovina – şi destinaţia ecoturistică Ţara Haţegului-Retezat, recunoscută la nivel naţional. Mai multe materiale publicitare au adus în atenţia vizitatorilor târgului Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva şi a palatului Magna Curia în care se află exponatele muzeistice, vestigiile de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, capitala provinciei Dacia Romană, complexul de monumente de la Ţebea, casa memorială Avram Iancu, complexul memorial Aurel Vlaicu sau muzeele etnografice din Brad şi Orăştie.

Judeţul Hunedoara atrage, de la an la an, tot mai mulţi vizitatori, numărul acestora ridicându-se la 852.000 anul trecut. Cei mai mulţi au ales să viziteze Castelul Corvinilor, muzeul şi cetatea de la Deva, situl arheologic Sarmizegetusa Regia sau muzeul aurului de la Brad. Ţara Haţegului este totodată una dintre cele mai bogate zone în monumente istorice şi arhitecturale, cu cetăţi, castele sau biserici – multe din epoca medievală – de o deosebită valoare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.