ACS Poli, debut nefericit în play out. Timișorenii au fost învinși la...

ACS Poli, debut nefericit în play out. Timișorenii au fost învinși la Voluntari după un penalty dictat în prelungiri. UPDATE Reacția lui Leo Grozavu

1
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

Timișorenii pregătiți de Leo Grozavu au început play out-ul în mod frustrant. ACS Poli era încântată cu un punct la Voluntari, dar gazdele au învins cu 1-0 în urma unui penalty primit în prelungiri. La aspecte negative se remarcă din nou lipsa de curaj a bănățenilor pe teren străin și ”fantasticul” record de unsprezece jocuri consecutive fără victorie în acest sezon.

Prima veste legată de jocul de pe ”Anghel Iordănescu” a fost că timișorenii au primit ceea ce au vrut în ceea ce privește brigada. Arbitrii delegați nu au fost din zona Capitalei, ci din Oltenia, cu Adrian Comănescu la ”centru”. Pe teren, Leo Grozavu a rămas fidel sistemului cu trei fundași centrali, l-a titularizat pe Haruț în banda dreaptă și a mizat din prima pe Roman în atac.

Prima șansă de gol au avut-o gazdele în minutul 9, când Straton l-a blocat pe Daniel Benzar. ACS Poli a avut o ocazie bună în minutul 38 prin tânărul Haruț, dar șutul acestuia din 14 metri e scos cu piciorul de Mincă. Altfel, repriza I nu a avut multe faze periculoase. Ilfovenii au fost tot mai periculoși în partea secundă. La trei minute de la reluare Benzar irosește o nouă șansă pe contraatac. Apoi, în minutul 57 Straton a făcut din nou minuni, reușind să respingă reluarea din apropiere a nou intratului Bălan. Bănățenii au ieșit cu greu din propriul careu în minutele următoare. Dar au scăpat cu bine. Panică a fost însă și în minutul 71, când Melinte a bâlbâit un balon, dar Bălan nu a putut profita și l-a faultat în atac. Pe final cei echipați în alb și vișiniu au continuat atacurile, dar și lipsa de inspirație la finalizare. Când părea că nu se mai poate întâmpla nimic, în al doilea minut al prelungirilor Oliva îl împinge pe Deac în careu și Voluntariul primește 11 metri.


Veteranul Cernat nu iartă și stabilește scorul final de la punctul cu var: 1-0.

ACS Poli rămâne astfel cu 14 puncte după prima etapă a play out-ului, la un punct în spatele Concordiei și la trei de Voluntari. De asemenea echipa de pe Bega e la doar un succes distanță de Sepsi, care-i suflă deja în ceafă. Vineri, 16 martie, de la ora 18, echipa timișoreană revine pe aceeași arenă pentru duelul cu Juventus.

FC Voluntari: Mincă – Pleașcă, Balaur, Cazan, Bucurică, Lazăr, Marinescu, Căpățână (76 G. Deac), D. Benzar, Ivanovici (81 Cernat), Voicu (46 Ad. Bălan). Pe bancă: Balauru – Leasă, Achim, Sânmărtean. Antrenor: Claudiu Niculescu.

ACS Poli Timișoara: Straton – Străuț, Artean, Melinte – Haruț, Enescu, Vașvari, Oliva – Munteanu (90+5 Șeroni), Roman (90+1 Drăghici), Ciucur (68 Popovici). Pe bancă: Curileac – Carabela, Bîrnoi, Croitoru. Antrenor: Leo Grozavu.

UPDATE Leo Grozavu: ”Penalty de România”

Tehnicianul lui ACS Poli a spus după eșecul de la Voluntari că pe lângă neglijența lui Maxi Oliva la faza din prelungiri, lovitura de la 11 metri a fost acordată ușor, tipic fotbalului nostru. ”Din păcate o fază mult prea simplă pentru nivelul la care activăm, de acolo a ieșit acel penalty… Am făcut față cu mijloacele pe care le avem în momentul de față. Le știam jocul, am arătat altfel față de jocul de la Timișoara. Am avut o șansă mare, Ciucur nu a știut ce să facă… a făcut-o Deac în minutul 90. Penalty de România, Deac nu mai urmărea mingea, din inerție a venit Oliva, e clar, se dă penalty, dar în România, poate și în alte părți. Sunt subiectiv”, a declarat Leo Grozavu pentru Digisport.

”Roman încă nu are relațiile bine stabilie, Munteanu a reintrat și nici el nu a jucat… de prin noiembrie, pe viitor vom câștiga și la acest capitol al omogenității”, a mai spus Grozavu, care rămâne fără succes pe banca bănățenilor.

”A fost destul de intens, e greu în tribună, dar la final m-am bucurat. Sincer, când am văzut că s-au arătat prelungirile nu mai speram. Credeam că suntem lipsiți de noroc în această seară, pentru că am avut ocazii, am controlat jocul de la început până la final. Eu cred că victoria e absolut meritată deși a venit în prelungiri din penalty. Am început bine play out-ul cu o echipă care era la egalitate de puncte cu noi… S-a văzut în această seară o atitudine total diferită față de sezonul regular. Victoria e importantă în primul rând pentru moralul jucătorilor și bineînțeles pentru situația din clasament”, a spus și Claudiu Niculescu, ”principalul” Voluntariului, pentru aceeași sursă.

 

1 COMENTARIU

  1. cu 11 m are dreptate, cu altele nu. viitorul trebuie sa inceapa curind nu-i putem astepta pe Munteanu si pe Roman 10 etape sa-si faca relatii de joc. asta e bla, bla, trebuie aduse puncte si nu vor aduce cu o echipa ce pierde atit de multe dueluri directe. seroni a fost omis de doua etape, nu inteleg de ce? poate ca sa-i convinga ce cei ce l-au convins pe Grozav sa-l pastreze pe Seroni in echipa, ca el Grozav face ce vrea ca antrenor?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.