Radu Birlică explică despărțirea de Grozavu și opțiunea Neaga. Președintele lui ACS...

Radu Birlică explică despărțirea de Grozavu și opțiunea Neaga. Președintele lui ACS Poli are un mesaj dur către jucători, asemănător cu al tehnicianului demis

1
DISTRIBUIȚI

ACS Poli s-a despărțit azi și în acte de Leo Grozavu. Președintele Radu Birlică spune că nu are ce să-i reproșeze profesional fostului tehnician, doar că lipsa rezultatelor a fost decisivă. Conducătorul grupării timișorene din Liga I spune că Adrian Neaga, alături de Aurel Șunda, e opțiunea aleasă în condițiile în care un tehnician din afara clubului ar fi avut nevoie de o perioadă prea lungă să cunoască toate problemele echipei.

”Nu am ce să-i reproșez domnului Grozavu profesional. A muncit și opt-zece ore pe zi, chiar e un antrenor de mare calitate. Vreau să-i mulțumesc pentru munca depusă aici. Dar așa cum se întâmplă în fotbal plătește lipsa rezultatelor. Ne-am despărțit amiabil, e un om de mare caracter. Ne-a înțeles doleanța de a crea un șoc la echipă”, a declarat Radu Birlică pentru Pressalert.ro. ”Dacă am ce să reproșez, am echipei. În continuare am încredere în ea, dar vorbe multe și fapte puține…”, a continuat Birlică.

Conducătorul explică și opțiunea Rică Neaga, care ca tehnician are experiențe doar în ligile inferioare.”E un jucător care a evoluat la nivel înalt, a antrenat la un nivel mai mic iar lângă dânsul e domnul Aurel Șunda, care are experiență, rezultate notabile ca antrenor. Am îmbinat tinerețea cu experiența iar cel din urmă e din Timișoara, am decis să le dăm credit până la final. Și Contra și Alexa au început așa. Părerea mea e că orice antrenor am fi contactat timpul era scurt și noi ne-am gândit că ei fiind în interiorul clubului, cunoscând toate problemele, un antrenor nou avea nevoie de cel puțin două-trei săptămâni…”, a spus Radu Birlică.

În decizia îndepărtării lui Grozavu a contat și părerea edilului-șef al Timișoarei: ”Domnul primar e singurul finanțator al clubului, care ne-a ajutat cu bani, legal.


Ne-am sfătuit, dar nu s-a băgat la echipă”.

”Trebuie să se trezească!”

Radu Bilrică îi vede la rândul său pe jucători în primul rând responsabili de perioada nefastă care se tot prelungește. ”Eu cred în echipă, dar ei trebuie să se trezească. Nu joacă numele, președintele, dacă ei vor să se facă de râs în continuare nu au decât să se facă de râs… Eu îi susțin în continuare. Nu pot să dau 20 de jucători afară. Eu i-am apărat tot timpul, nici nu i-am penalizat, nici nu i-am criticat în public, dar e momentul să se trezească, să lase banii la o parte, antrenorul, antrenamentele… Și faptul că nu au rezultate de 15 etape spune multe”, a mai spus Birlică.

Conform președintelui lui ACS Poli există încă restanțe de anul trecut, dar susține că situația se va rezolva curând: ”Noi facem eforturi să ajungă la zi, dar și ei trebuie să demonstreze… Au și obligații. Vom închide decembrie și vor fi trei luni de zile, dar vom închide și ianuarie în curând… Am plecat cu zero lei în cont și ne-am descurcat”. Clubul trebuie să-și achite datoriile de anul trecut până pe data de 30 aprilie pentru a nu avea probleme cu dosarul de licențiere.

Lotul actual e la dispoziția noilor antrenori, Aurel Șunda, antrenor în acte, director tehnic, și Rică Neaga, ”principal”. Ei vor fi ajutați de Octavian Benga (antrenor secund), Călin Frunză (antrenor cu portarii) și Ovidiu Chiribici (preparator fizic). Dintre aceștia, cel din urmă a fost singurul om din staff adus de Leo Grozavu la Timișoara.

Deși Akaki Khubutia nu mai face parte din planurile echipei, el fiind și înlocuit pe lista de Liga I de Alexandru Țigășanu, gruzinul va fi plătit de club până în vară, deoarece nu a dorit să plece din Banat fără toți banii.

Ionuț Popa a fost dat afară de la ACS Poli după șapte meciuri fără victorie, Leo Grozavu a rezistat cu un joc mai mult în aceeași serie searbădă, ajunsă la 15 meciuri la rând fără succes în Liga I.

1 COMENTARIU

  1. „Explicatiile” lui Birlica arata diletantismul total care domneste la Poli. Grozavu nu a fost adus ca sa faca antrenamente super si sa munceasca 10 ore pe zi ci a fost adus ca sa cistige si el citeva meciuri acolo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.