Doar două paturi cumpărate de Ministerul Sănătății pentru Clinica de Mari Arși...

Doar două paturi cumpărate de Ministerul Sănătății pentru Clinica de Mari Arși din Timișoara, care nu poate fi deschisă din cauza lipsei aparaturii

0
DISTRIBUIȚI
clinica mari arsi
Foto: Adrian Pîclișan

Ministerul Sănătății nu pare să se grăbească în ceea ce privește achiziționarea echipamentelor medicale necesare deschiderii Clinicii de Mari Arși. Marius Craina, directorul Spitalului Județean Timișoara, a anunțat că au fost cumpărate doar două paturi de ATI pentru acest compartiment, deși valoarea totală a echipamentelor medicale solicitate se ridică la suma de aproximativ 17 milioane de lei.

“Au venit două paturi noi de ATI pentru Clinica de Mari Arși, care au fost recepționate și urmează să se stabilească dacă sunt conforme cu cerințele colegilor de la Casa Austria. Ele nu au fost încă recepționate, pentru că noi am trimis un necesar de aparatură medicală și niște caracteristici pe aparatura respectivă. Vorbim doar de două paturi din toată aparatura promisă.


Așteptăm în continuare dotarea. Ceea ce am cerut noi se ridică la o sumă de aproximativ 17 milioane de lei, sigur că în urma licitației suma va fi mai mică. Nu am primit nici 5% din echipamentele cerute”, a afirmat Marius Craina, în cadrul unei conferințe de presă, la sfârșitul săptămânii trecute.

Directorul Spitalului Județean Timișoara speră ca, până la sfârșitul acestui an, toată aparatura medicală solicitată să fie achiziționată, astfel încât Clinica de Mari Arși să poată fi deschisă.

“Noi sperăm ca până la sfârșitul anului clinica să fie dotată și să fie funcțională, pentru că este inadmisibil, vor fi doi ani de zile la sfârșitul acestui an de când noi am raportat modernizarea acelui spațiu, să nu putem să-l folosim, având în vedere, din păcate, enorm de marile cerințe în ceea ce privește tratamentul pacientului cu arsuri grave”, a mai precizat Marius Craina.

Vă reamintim că în cadrul Spitalului Județean Timișoara au fost finalizate, la sfârșitul anului 2016, trei dintre cele cinci saloane ale celui mai mare Centru de Mari Arși din România, care, însă, nu pot fi utilizate, pentru că Ministerul Sănătății nu a cumpărat aparatura medicală necesară.

Lucrările la cele trei saloane ale Centrului de Mari Arși al Spitalului Județean Timișoara au fost finalizate în luna decembrie a anului trecut, cu bani de la Consiliul Județean Timiș. În total, instituția a investit 900.000 de euro pentru realizarea rezervelor, iar în anul 2017 a alocat fondurile necesare pentru construirea celorlalte două saloane pentru pacienți cu arsuri grave.

La începutul anului trecut, Spitalul Județean Timișoara a angajat și personalul medical necesar pentru Clinica de Mari Arși, dar cum Ministerul Sănătății nu a cumpărat aparatura necesară, cele peste 40 de persoane au fost detașate pe alte secții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.