“Litoralul Vestului”, lacul cu plajă și nisip fin, atrage peste 100.000 de...

“Litoralul Vestului”, lacul cu plajă și nisip fin, atrage peste 100.000 de turiști în fiecare an FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1439122673">

Ca-n stațiunea Mamaia într-un loc aflat în vestul țării. Este vorba de Lacul Ghioroc, din județul Arad, unde aproximativ 100.000 de turiști vin în fiecare an să se bucure de natură și să se bronzeze pe plaja cu nisip fin.

De altfel, câteva sute de turiști sunt așteptați în minivacanța de 1 Mai, la Lacul Ghioroc, supranumit și “Litoralul Vestului”. Lacul are o suprafață de aproximativ zece de hectare, o plajă pe care au fost plantați palmieri și se găsește la poalele Munților Zarandului, într-o zonă de confluență a câmpiei cu dealul. Datorită aspectului exotic, Lacul Ghioroc atrage tot mai mulți turiști în fiecare an.

Potrivit primarului comunei Ghioroc, Corneliu Popi-Morodan, anul trecut, numărul vizitatorilor a depășit 100.000, iar în acest an sunt așteptați între 120.000 și 130.000 de turiști. Înainte de deschiderea sezonului estival 2018, reprezentanții primăriei au făcut numeroase investiții.

“Plaja Ghioroc a fost deschisă în 28 aprilie, turiștii fiind așteptați până în data de 15 septembrie. Toate cele șapte terase sunt deschise în minivacanța de 1 Mai, am întins nisipul pe plajă, l-am nivelat, am refăcut o mare parte din umbreluțe, așteptăm câteva sute de turiști în aceste zile. Chiar și săptămâna trecută au fost turiști la Lacul Ghioroc, care au făcut și baie, deși apa nu este suficient de caldă, nu poate să aibă mai mult de zece grade acum, dar cei rezistenți își încearcă norocul. Important este că sunt zone verzi unde se poate campa, terasele sunt deschise, unde turiștii pot să și ia masa, parcarea este funcțională”, ne-a declarat Corneliu Popi-Morodan.

Anul trecut, pe plaja au fost plantați 40 de palmieri, iar în acest an, Primăria Ghioroc a mai cumpărat încă 20. Pomii se află într-o zonă specială, inspirată din stațiunea Mamaia, în care vizitatorii se pot fotografia cu un panou mare pe care scrie “Plaja Ghioroc”, iar în spate se vede lacul.

Primăria Ghioroc vrea să realizeze un camping pe plaja lacului, în care să poată fi cazate 52 de persoane, iar lucrările sunt în toi. De asemenea, la data de 1 iunie este preconizat că va fi funcțional toboganul cu apă.

“Lucrările de construcție a campingului se vor desfășura și în luna mai, dar nu vor afecta activitatea pe plajă. Preconizăm finalizarea/deschiderea campingului între 1 și 15 iunie. Acolo vor fi 52 de locuri, dar noi vrem, în primă fază, să terminăm șapte căsuțe, în care se află 14 apartamente, două paturi în fiecare apartament. Mai avem de construit toaletele și dușurile. În ceea ce privește tarifele, cel mai probabil un apartament poate fi închiriat cu 100 de lei pe noapte. Căsuțele se află la zece metri de lac, chiar pe plajă. Oricum, turiștii au soluții de dormit, sunt două pensiuni în zonă cu 49 de locuri”, a afirmat primarul comunei Ghioroc.

Corneliu Popi-Morodan este de părere că turiștii sunt atrași la Lacul Ghioroc de plaja și apa frumoasă, dar și un festival care sorganizează în fiecare vară – Ghioroc Summer Fest.

“Anul trecut, în întreg sezonul estival, au fost peste 100.000 de turiști. Cred că anul trecut am avut o creștere de 25%, dacă tot așa merge, dar ritmul este mai alert decât cel de anul trecut, o să ajungem până la 120.000 – 130.000 de vizitatori în acest an. Pe turiști îi atrage la Ghioroc festivalul pe care-l organizăm, dar nu numai, ei vin și în restul anului pentru apa frumoasă, plaja frumoasă, terasele de acolo, atmosfera. Este frumos, pur și simplu. Noi încercăm să facem cât mai frumos totul la Lacul Ghioroc. Anul trecut și anul acesta am investit două milioane de lei”, a mai precizat primarul comunei Ghioroc.

Ghioroc Summer Fest va începe în data de 1 iulie și se va închide în data de 1 septembrie, în cadrul festivalului vor fi organizate concursuri și petreceri tematice, iar dj din țară și din străinătate vor mixa.

Sezonul estival se închide pe plaja Ghioroc în data de 15 septembrie. Lacul Ghioroc se află la o distanță de aproximativ 25 de kilometri de orașul Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.