Pesedizarea STPT

Pesedizarea STPT

1
DISTRIBUIȚI

Decongestionarea traficului din oraş prin stimularea timişorenilor să circule cu vehiculele Societății de Transport Public Timișoara este unul din dezideratele administraţiei Robu. Acţiunile primăriei contrazic zilnic cuvintele frumoase recitate de primar. În vreme ce Timişoara se umple de maşini, transportul în comun e o glumă. Una proastă, dar scumpă. Plătită din bani publici.

15 tramvaie reabilitate cu 500.000 de euro bucata, zeci de autobuze noi cumpărate de administraţia Ciuhandu în rate plătite inclusiv de administraţia Robu şi alte câteva zeci de tramvaie vechi primite de la nemţi, vechi din 1960 – asta e zestrea cu care se laudă fosta regie de transport dinTimişoara în 2018! Vara, temperatura în tramvaiele vechi sare de 30 de grade.


Iarna, multe din aceleaşi vehicule nu au încălzire. Autobuzele noi, dotate cu aer condiţionat, circulă tot fără aer condiționat, pentru că şoferii Societății de Transport Public Timișoara sunt şefuţi pe tarlaua lor. Tramvaiele Armonia, ştim deja, se blochează zilnic pe şine.

Într-o ţară normală, STPT ar trăi din încasări. În Timişoara, condusă de LIBERALUL Nicolae Robu, STPT trăieşte din subvenţii. Culmea, când zi de zi ni se urlă că pomenile electorale sunt o treabă de pesedist. An de an, mai bine din jumătate din veniturile STPT vin de la bugetul local al Timişoarei sub formă de subvenţii. Lista cu pomeni a fost completată de la an la an sub administraţia Robu, astfel că dacă în 2012 subvenţiile se ridicau la 10.000.000 de lei, în 2017 acestea au sărit de 60.000.000 de lei. Orice pentru voturi, nu-i aşa? Atunci când vorbim de transportul în comun, Timișoara își menține renumele de Frunce.

În vreme ce pomenile aduc voturi către PNL, timișorenii care circulă cu bilet sunt pedepsiți de Nicolae Robu cu tarife mai mari. Totul pentru „rentabilizarea STPT”. Achiziționarea de bilete pentru transportul în comun e și ea o provocare în Timișoara, căci toți cei care nu mai prind deschis un chioșc ajung să circule fraudulos cu vehiculele STPT. Explicația e simplă: după spusele primarului, automatele de bilete, prezente în toate marile orașe din țară, sunt demodate, iar Timişoara e un oraş modern.

1 COMENTARIU

  1. Inainte sa mai pomenesti de ceva de ce habar nu ai de unde vine(frunce) citeste CV-urile tuturori factorilor de decizie .Sa vezi cati sunt banateni. Nu mai ai cum fi fruncea cu vinituri. Dar si tu esti una, nu?Se vede ura cu care vorbesti de Banat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.